5 Aralık 2023 çeyrek, gram, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları!

Altın fiyatları, yatırımcılar tarafından yakından takip edilen önemli bir konu olmaya devam ediyor. 5 Aralık tarihinde güncel altın fiyatları merak ediliyor. İşte gram, çeyrek, cumhuriyet ve tam altın fiyatları ile ilgili detaylar:

Gram Altın Fiyatı: Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden gram altın, günü yüzde 1,96 düşüşle 1.886 lira seviyesinden tamamladı. Yeni güne ise yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla yüzde 0,3 artışla 1.891 lira seviyesinde bulunuyor.

Çeyrek Altın Fiyatı: Çeyrek altın, 3 bin 110 liradan satılıyor.

Cumhuriyet Altını Fiyatı: Cumhuriyet altını ise 12 bin 720 liradan alıcı buluyor.

Öte yandan, analistler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek yıl beklendiği kadar güvercin olmayabileceğine dair endişelerle yatırımcıların temkinli davrandığını belirtiyor. Ayrıca, bugün dünya genelinde açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerine odaklanıldığı ifade ediliyor.

Fed'in faiz kararının beklendiği şekilde olması ve önümüzdeki dönemde faizlerin sabit kalması durumunda, altın fiyatlarındaki hareketlilikte PMI verilerinin etkili olması bekleniyor. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2.060 ve 2.070 dolar seviyeleri direnç, 2.020 ve 2.010 dolar seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber