5.000 TL emekli ikramiyesi banka hesaplarına yattı mı? SSK, Bağ-Kur emekli ikramiyesi hangi tarihte ödenecek?

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında milyonlarca emekli vatandaşa yönelik müjdeli bir haber geldi. Bir defaya mahsus olmak üzere 5.000 TL tutarındaki emekli ikramiyesi ödemeleri hakkında yapılan araştırmalar emekliler arasında büyük bir heyecan yarattı. Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü kulağı bu ikramiyenin ne zaman ödeneceğine dair yapılan açıklamalarda.

Bakan Işıkhan’dan Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yapılan son kabine toplantısının ardından emeklilere yönelik önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Işıkhan'ın verdiği bilgilere göre, emeklilere ödenecek olan 5.000 TL ikramiye ödemeleri Kasım ayının 15’ini geçmeyecek şekilde yapılacak.

Kimler Yararlanacak?

Bu özel ikramiyeden SSK ve Bağ-Kur kapsamında emekli olan ve halen çalışmayan bireyler faydalanabilecek. Ayrıca, Erken Yaşta Emeklilik (EYT) kapsamında emeklilik haklarını kazanan kişiler ve çalışmayan diğer emekliler de bu ödemedan yararlanma şansına sahip olacak. Dul ve Yetim Aylığı alan kişilere ise payları oranında ikramiye ödenecek. Sürekli iş göremezlik geliri alan vatandaşlar da yine iş göremezlik oranlarına göre bu ikramiyeden faydalanabilecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber