5,6,7,8,9,10,11,12. SINIF SINIFTA KALMA ŞARTLARI 2024: Ortaokulda Sınıfta Kalma Var Mı? Lisede Kaç Dersten Kalırsak Sınıfta Kalırız?

14 Haziran Cuma gününü iple çeken öğrenciler sınıfta kalma şartları araştırması yaptı. Ortaokul ve lisede sınıfta kalma var mı merak eden öğrenciler ortalama hesaplamaya başladı. Son yönetmelikle birlikte sınıfta kalma şartları değişti. Peki, ortaokulda sınıfta kalma var mı? Bu sene lisede sınıfta kalma var mı? İşte yanıtı..

2023-2024 eğitim öğretim yılının bitişiyle gözler sınıfta kalma şartlarına çevrildi. Ortaokul ve lise öğrencilerinin gündeminde ilk sırada yer alan sınıfta kalma hangi sınıflar için geçerli sorusunun yanıtı geldi. 20 milyon öğrenci ortaokulda sınıfta kalma var mı, bu sene lisede sınıfta kalma var mı sorularına yanıt aradı. Beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den geldi. Peki, lisede kaç dersten kalırsak sınıfta kalırız? İşte yanıtı..

ORTAOKULDA SINIFTA KALMA VAR MI?

MEB yönetmeliğinde ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıf öğrencileri için sınıfta kalma yok. Yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan ortaokul öğrencilerinin sınıfı geçip geçmeyeceğine ya da sınıf tekrarı yapmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.

LİSEDE KAÇ DERSTEN KALIRSAK SINIFTA KALIRIZ?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin liselerde sınıf tekrarı için, "Öğretim yılı sonunda çocuklarımız af ya da benzeri beklenti içinde olmasınlar. Devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda çok ciddiyiz" dedi. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanan lisede sınıfta kalma 2023 yılında liseye başlayan 9. sınıf öğrencilerine uygulanıyor. Liselerde alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapıyor. 50 ortalama ile sınıf geçme uygulaması artık yok.

SINIFTA KALMA ŞARTLARI 2024

-MEB yönetmeliğine göre alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

-50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına sona erdi.

-Ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek.

-Liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber