61 Gün Oruç Var Mı? 61 Gün Oruç Tutmazsak Ne Olur? Oruç Bozulunca 61 Gün Kuranda Geçiyor Mu?

Müslümanlar için farz olan Ramazan orucunu bozan durumlar halinde 61 gün oruç kefareti ödenmesi gerektiği biliniyor. Zaman zaman çeşitli nedenlerle orucunu bozmak zorunda kalan vatandaşlar 61 gün oruç tutmazsak ne olur sorguladı. Peki, 61 gün oruç var mı? Oruç bozulunca 61 gün kuranda geçiyor mu? İşte yanıtı..

Mübarek Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar sorgulamaları hızlandırdı. 11 ayın sultanı Ramazan ayında orucunu çeşitli sebeplerle bozmak zorunda kalan vatandaşlar 61 gün oruç kefareti araştırdı. Arama motorlarında 61 gün oruç tutmazsak ne olur, 1 gün oruç tutmamak 61 olur mu sorgusu yapan vatandaşlar bir yandan da oruç bozulunca 61 gün kuranda geçiyor mu araştırdı. Bozulan orucun dinen kefaretinin ödenmesi gerektiğini bilen vatandaşlar oruç bozan durumlar nelerdir sorguladı. Peki, 61 gün oruç var mı? 61 gün oruç ayeti, oruç bozulursa neden 61 gün? İşte yanıtı..

61 GÜN ORUÇ VAR MI?

61 gün oruç var mı merak edenler için hemen belirtelim ki kefaret orucu Ramazandan sonra 2 kameri ay boyunca veya aralıksız 61 gün boyunca tutuluyor. Kefaret orucunun niyet edilerek ve Allah’a sadakatle tutulması gerekiyor. Oruç tutulacak günler önceden belirlenmeli ve niyet edilmeli. Kefaret orucu tuttuğunuz günlerde yeme, içme ve cinsel ilişki gibi orucu bozan durumlardan kaçınılması şarttır. Oruç tutma süresince dua etmek ve ibadet etmek de Müslümanlara teşvik edilir.

ORUÇ BOZULUNCA 61 GÜN KURANDA GEÇİYOR MU?

Oruç bozulunca 61 gün Kuranda geçiyor mu kasten tutulmayan oruçların ne kazası ne de kefareti yoktur. Ancak niyetlenip oruca başladığınız gün herhangi bir durumda bile isteye orucunuzu bozarsanız 61 gün kefaret meselesi devreye giriyor. Mazeretsiz olarak bozulan oruçlar için 61 gün boyunca kefaret ödenmesi gerektiği dinen biliniyor. Ancak kefaret orucunun cezasının 61 gün yerine 1 gün olduğu rivayet ediliyor. Hz. Peygamber (s.a.s) orucunu mazeretsiz şekilde bozanların kefaretle ile yükümlü olacaklarını belirtti. 61 gün boyunca oruç tutamayacak olan kişinin 60 fakiri bir gün ya da bir fakiri 60 gün doyurması gerektiği biliniyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber