8-9 NİSAN BANKALAR AÇIK MI: Bayram Tatilinde Bankalar Kapalı Mı? Pazartesi Banka Açık Mı? Bankalar Bayram Tatili Ne Zaman?

2024 Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla gözler bankalara çevrildi. Bankada işleri olan vatandaşlar bayramda banka açık mı sorguladı. Bu sene 10-11-12 Nisan tarihlerinde eda edilecek Ramazan Bayramı öncesi 8 Nisan bankalar açık mı araştırıldı. İşte son durum..

Bayramda banka açık mı, pazartesi banka açık mı merak eden vatandaşlar araştırmaları hızlandırdı. 11 ayın sultanı Ramazan ayının bitmesine sayılı gün kala gözler bayram tatiline çevrildi. Bu sene 10-11-12 Nisan tarihlerinde kutlanacak olan Ramazan Bayramı öncesi gözler bankalar bayram tatili detaylarına çevrildi. Peki, bankalar bayram tatili ne zaman? Bayram tatilinde bankalar kapalı mı? 8 Nisan bankalar açık mı? İşte merak edilenler..

BANKALAR BAYRAM TATİLİ 2024

Bankalar bayram tatili henüz başlamadı. Tüm bankalar 8 Nisan Pazartesi günü açık olacak. 9 gün olan Ramazan Bayramı tatilinde arife günü olan 9 Nisan Salı günü bankalar yarım gün açık olacak. Bankalar özel sektör olduğu için idari izin kapsamında bulunmuyor. Bankalar Borsa İstanbul kurallarına göre çalıştığı için 9 günlük tatilin dışında kalıyor. Bu durumda özel sektör çalışanları için bayram tatili arife günü öğlen başlıyor.

8 NİSAN BANKALAR AÇIK MI?

Bilindiği üzere Ramazan Bayramı tatili kamu çalışanları için 9 gün oldu. 8 Nisan 2024 Pazartesi günü bankalar tam gün hizmet verecek. Bankaların resmi tatili 9 Nisan arife gününde öğleden sonra başlayacak. Bu yıl 10-11-12 Nisan tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramı günleri resmi tatil olarak sayılıyor. Ardından gelen hafta sonu günleri yani 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar günleri bayram tatiline eklendi. Ramazan Bayramı arifesinden önceki iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu 9 Nisan Salı arife günü idari izinli sayıldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber