8 NİSAN GÜNEŞ TUTULMASI NAMAZI KILINIŞI: Güneş Tutulması Namazı Ne Zaman Kılınır? Küsuf Namazı Kaç Rekat, Nasıl Kılınır?

8 Nisan Pazartesi gününün gelişiyle Güneş Tutulması namazı araştırıldı. 8 Nisan güneş tutulması namazı nasıl kılınır merak eden vatandaşlar için yanıt geldi. Peki, husuf namazı nasıl kılınır? Güneş tutulması namazı ne zaman kılınır? İşte güneş tutulması namazı kılınışı..

Güneş tutulması namazı kılacak olan vatandaşlar araştırmaları hızlandırdı. Gök olaylarını takip eden vatandaşlar Güneş tutulması günü kılınan husuf namazına odaklandı. 2024 yılının en büyük ve en önemli doğa olaylarından olan Güneş tutulması sırasında kılınan husuf namazı nasıl kılınır sizler için araştırdık. Peki, güneş tutulması namazı ne zaman kılını? Küsuf namazı ne zaman kılınır? İşte merak edilen 8 Nisan Güneş tutulması namazı kılınışı..

GÜNEŞ TUTULMASI (HUSUF) NAMAZI

Güneş tutulması Husuf namazı Müslümanların evlerinde teker teker kıldıkları namaz türüdür. Hazreti Peygamber oğlu İbrahim’in öldüğü gün güneş tutulması olmuş ve şöyle demiştir, "Ay ve güneş Allah’ın varlığını ve kudretini gösteren alametlerdir. Bunlar hiç kimsenin ölümünden veya yaşamasından/doğmasından dolayı tutulmazlar. Ay veya güneş tutulmasını gördüğünüz zaman, açılıncaya kadar namaz kılın, dua edin."

8 NİSAN GÜNEŞ TUTULMASI (KÜSUF) NAMAZI NASIL KILINIR?

8 Nisan Güneş tutulması Küsuf namazı nasıl alınır ezansız olarak kılınır. En az iki rek‘at olmak üzere toplu olarak kılınan Husuf namazı Ay ya da Güneş tutulmasının başladığı andan itibaren herhangi bir zamanda kılınabilir. Tutulma devam ettiği sürece kılınabilen Husuf namazı için imam her rek‘atta normal namazlara göre daha uzun ve açıktan kıraatte bulunur. Namazdan sonra imam kıbleye karşı ayakta veya cemaate dönük şekilde oturarak dua eder. Husuf namazı cemaatle kılınmadığı durumlarda tek başına da kılınabilir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber