Adnan Beker hangi partiye geçti? Adnan Beker kimdir, nereli, ne iş yapıyor?

İYİ Parti'den istifa eden Ankara Milletvekili Adnan Beker, geleceği hakkındaki iddialara açıklık getirdi. İYİ Parti'den ayrılan isimler arasında yer alan Beker, CHP ya da AK Parti'ye geçeceğine dair çıkan söylentilere net bir yanıt verdi.

Adnan Beker, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde Ankara'nın 2. bölgesinden İYİ Parti'den milletvekili seçildi. Bu istifası sonrasında AK Parti ya da CHP'ye geçeceği iddiaları ortaya atıldı. Ancak Beker, bu konuda yaptığı açıklamada, "AK Parti'de çok sevdiğim dostlarım var. Ötesini Allah bilir. CHP'de kıymetli dostlarım var ancak orada siyaset yapmam." ifadelerini kullandı.

Adnan Beker, 2009'da MHP'nin Pursaklar Belediye Başkan Adayı oldu ve ardından 2019'da CHP listesinden İYİ Parti kontenjanından Çankaya Belediye Meclis Üyeliği'ne seçildi. İYİ Parti'den ayrıldıktan sonra hangi partiden milletvekili olacağı henüz kesinleşmedi.

Öte yandan, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in fuhuş iddialarıyla gündeme getirdiği otel olayında Adnan Beker ile ilişkilendirilmiş, ancak Beker bu iddiaları reddetmişti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da bu iddiaları yalanlamış ve Akşener'in Beker'i ima ettiği iddiasını reddetmişti.

Adnan Beker, aslen Yozgat'ın Çadırardıç köyünden gelmektedir. Ticarete genç yaşta atılan Beker, petrol, inşaat, ve enerji sektörlerinde faaliyet göstermiştir. Ayrıca TOBB Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyeliği gibi çeşitli STK görevlerinde bulunmuştur.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber