AFAD DEPREM KİRA YARDIMI NEDEN YATMADI? Deprem Kira Yardımı Bitti Mi, Ne Zaman Yatacak? Deprem Kira Yardımı Ayın Kaçında Yatıyor?

Nisan ayıyla birlikte deprem kira yardımı ayın kaçında yatıyor araştırmaları hızlandı. AFAD deprem kira desteği alan vatandaşlar ödemelerin neden yatmadığını sorgulamaya başladı. Peki, AFAD deprem kira yardımı uzatıldı mı? Deprem kira yardımı ne zaman yatacak? İşte yanıtı..

AFAD DEPREM KİRA YARDIMI / Tüm Türkiye'nin hafızasına yerleşen 6 Şubat depremleri ardından gündeme gelen AFAD deprem kira yardımı ödemelerinde son durum merak konusu oldu. Devletten her ay kira desteği alan ev sahipleri ve kiracılar için meraklı bekleyiş başladı. 1 yıl süreyle uygulanacağı söylenen AFAD deprem kira yardımı uzatıldı mı merak edildi. 16 Nisan Salı gününün gelişiyle deprem kira yardımı neden yatmadı sorgusu başladı. Peki, deprem kira yardımı ne zaman yatacak? Kira yardımı bitti mi? İşte merak edilenler..

DEPREM KİRA YARDIMI NEDEN YATMADI? BİTTİ Mİ?

6 Şubat depremleri ardından devletten yardım alan vatandaşlar için AFAD kira desteği henüz bitmedi. Türkiye'nin en yıkıcı depremlerinde evlerini kaybeden vatandaşlar AFAD kira desteği fırsatından yararlandı. İlk olarak 1 yıl süreyle devam edeceği belirtilen kira desteği için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki vatandaşlara evleri teslim edilene kadar kira yardımlarının süreceğini açıkladı. Mehmet Özhasek, ''Bütün evleri 1 buçuk sene içerisinde hak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.

AFAD DEPREM KİRA YARDIMI AYIN KAÇINDA YATIYOR?

AFAD deprem kira yardımı ayın kaçında yatıyor merak eden vatandaşlar için hemen söyleyelim ki ev sahiplerine 7500 TL, kiracılara 5000 TL ödeme yapılmaya devam ediyor. Deprem kira yardımı ödemeleri Ziraat Bankasına yatırılıyor. Kira yardımı genelde ayın 15'inde yatıyor. Bazen para banka sisteminde kalabiliyor. Bu durumda hak sahiplerinin Ziraat Bankası hesabına mobil bankacılıktan giriş yaparak Ödemeler → Merkezi ödeme → Diğer ödemeler adımlarını takip ederek parayı almanız gerekiyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber