Aile destek yardımı ne kadar oldu, zamlandı mı? 2024 Ocak Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı?

2024 yılında asgari ücrette yapılan yüzde 49'luk artış sonrasında, Aile Destek Programı kapsamındaki sosyal yardımlara dair zam beklentisi vatandaşlar arasında merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret artışını açıklamasının ardından, bu artışın sosyal yardım paralarına yansıyıp yansımayacağı sorularını gündeme getirdi.

Bilindiği üzere, Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara belirli tutarlarda ödemeler yaparak sosyal yardım hizmeti sunmaktadır. Ancak, 2024 yılı için Aile Destek Programı ödemelerine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili detayların paylaşılması durumunda, bu bilgilere hemen ulaşabileceksiniz.

Aile Destek Programı ödemeleri, kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre belirlenmektedir. Gelir miktarına göre değişen yardım tutarları, şu şekildedir:

  • 450 TL ve altı gelire sahip olanlar: 1.250 TL alacak.
  • 450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı gelire sahip olanlar: 1.100 TL alacak.
  • 911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı gelire sahip olanlar: 950 TL alacak.
  • 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az gelire sahip olanlar: 850 TL alacak.

Aile Destek Programı ödemeleri için başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir. Başvuruların kabul edilmesinin ardından, yardım miktarları belirlenen gelir aralığına göre hesaplanarak hak sahiplerine ödenmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından ödeme tarihleri duyurulacaktır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber