AK Parti Sultanbeyli Belediye başkan adayı kim? Ali Tombaş kimdir, nereli, kaç yaşında?

AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Tombaş'ın biyografisi, eğitimi ve kariyeri merak konusu oldu. Ordu Ünye doğumlu olan Ali Tombaş, Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü mezunu olup, siyasi kariyerine 1994 yılında Refah Partisi'nde Gençlik Kolları Başkanlığı ile başlamıştır. İki dönemdir AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Tombaş'ın önceki görevleri ve faaliyet alanları dikkat çekiyor. İşte, Ali Tombaş'ın biyografisi, yaşamı ve kariyeriyle ilgili ayrıntılar:

Ali Tombaş, 1973 yılında Ordu'nun Ünye ilçesinde doğmuştur. İlköğretimini köyünde tamamladıktan sonra ortaöğrenim ve lise eğitimini Ünye İmam Hatip Lisesi'nde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini ise Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'nde almıştır.

Siyasi kariyerine 1994 yılında Refah Partisi'nde Gençlik Kolları Başkanlığı ile başlayan Ali Tombaş, AK Parti'nin kuruluşundan itibaren çeşitli görevlerde bulunmuştur. Sultanbeyli Ahmet Yesevi Mahallesi Mahalle Yönetim Kurulu Üyeliği, 2004-2009 yılları arasında Sultanbeyli Belediye Meclis Üyeliği ve Encümen üyeliği gibi önemli pozisyonlarda görev almıştır.

AK Parti Sultanbeyli İlçe Kongrelerinde İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Tombaş, 2018 yılına kadar Tanıtım Medya, Halkla İlişkiler, Seçim İşleri ve Teşkilatlanma Birim Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Siyasi çalışmalarının yanı sıra Sultanbeyli'de yapılan çeşitli seçimlerde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini üstlenen Tombaş, partisinin birçok seçim sürecinde etkili bir rol oynamıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Ali Tombaş, AK Parti Sultanbeyli 6. Olağan İlçe Kongresinde İlçe Başkanı olarak seçilmiş, ardından 7. Olağan İlçe Kongresinde tekrar İlçe Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber