AK Parti Sultangazi Belediye Başkan adayı kim? Abdurrahman Dursun kimdir, kaç yaşında, nereli?

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek Türkiye Yerel Seçimleri için heyecan artarken, AKP'nin Sultangazi Belediye Başkan adayı da belli oldu. Abdurrahman Dursun, AKP'nin Sultangazi ilçesi için Belediye Başkanlığı için yarışacak isim olarak açıklandı. Peki, Abdurrahman Dursun kimdir?

Abdurrahman Dursun, 1972 yılında Adıyaman'da dünyaya gelmiş olup, ilk, orta ve lise öğrenimini doğduğu şehirde tamamlamıştır. Adıyaman İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan Dursun, 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Evli ve iki çocuk babası olan Dursun, Tuba Büyükaslan ile hayatını birleştirmiştir. Ayrıca, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Profesyonel iş yaşamına 1997 yılında adım atan Dursun, İstanbul'da faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde hukuk müşavirliği ve serbest avukatlık yapmıştır. Birlik Vakfı Hukukçular Kulübü Başkanlığı ve Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Dursun, Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nda da görev almıştır.

Siyasi yaşamına AKP İstanbul İl Başkanlığı'nın 2006 yılında yapılan kongresinde İl Disiplin Kurulu Üyeliği ile başlayan Dursun, 2009, 2012, 2015 yıllarında yapılan il kongrelerinde AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. Bu süre zarfında Teşkilat, Seçim İşleri, Siyasi ve Hukuki İşler, Yerel Yönetimler birim başkanlıklarında görev üstlenmiştir.

Dursun, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde İstanbul 3. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı'nı üstlenmiş, 2009-2018 yılları arasında AKP İstanbul İl Başkanlığı temsilcisi olarak görev yapmış ve İstanbul Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyeliği görevinde bulunmuştur.

30 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen AKP Sultangazi 4. Olağan Kongresi'nde ilçe başkanlığına seçilen Abdurrahman Dursun, 31 Mart 2019 tarihli Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AKP'nin adayı olarak gösterilmiş ve Sultangazi Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber