ALES SINAVI SORU KİTAPÇIĞI TIKLA ÖĞREN: 2024 ALES/1 Soruları Açıklandı Mı? ALES Sınavı Cevap Anahtarı

21 Nisan Pazar günü düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) giren adaylar sınavın bitimiyle soru kitapçığı araştırmalarına başladı. ALES sınavı soru kitapçığı yayınlandı. İşte ALES 2024 cevap anahtarı ve sorular..

ALES sınavı soru kitapçığı erişim ekranı açıldı. Binlerce adayın terk döktüğü Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sınavı tamamlandı. 2024-ALES/1 sınavında ter döken adaylar sınavın ardından ALES sınavı cevap anahtarı sorgulamalarına başladı. 21 Nisan Pazar günü yurt genelinde gerçekleşen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı tamamlanmasıyla ALES 2024 cevap anahtarı yayınlandı. İşte 2024-ALES/1 Sınavı temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı..

ALES SORULARI AÇIKLANDI MI?

Çok sayıda adayın gündeminde yer alan ALES soruları ne zaman yayınlanacak, ALES soruları açıklandı mı soruları yanıt buldu. 21 Nisan 2024 Pazar günü tamamlanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES-1) katılım sağlayan adaylar içi sonuçlandı.

ALES SINAVI SORU KİTAPÇIĞI

ALES soru kitapçığı yayına girdi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, "21 Nisan 2024 tarihinde uygulanan 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2024-ALES/1) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır. Sınava başvuran adaylar, 21 Nisan 2024 tarihinde saat 13.45'ten itibaren Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle 10 gün süreyle erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı’nın görüntüleme süreci 1 Mayıs 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayımlanamaz. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. ALES soru kitapçığı için aşağıdaki linke tıklayın.

ALES 2024 SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber