Ali Ekber Yurt kimdir? Ali Ekber Yurt nereli, kaç yaşında, nereden aday?

Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye hediye ettiği zülfikarla gündeme gelmiş ve tartışmalara neden olmuştu. Yurt, şimdi de AK Parti'den Tunceli Belediye Başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Sözcü gazetesinden Evren Demirdaş'ın haberine göre, daha önce Aile Sosyal Politikalar Tunceli İl Müdürü olarak görev yapan Yurt, kendi kurumundaki personele baskı yaptığı iddiaları nedeniyle görevden alınmıştı.

Alevi vatandaşların tepkisini çeken Yurt, özellikle AK Parti ve MHP'ye yönelik eleştirileriyle biliniyor. Tunceli Cemevi Başkanı olarak görev yapan Yurt, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye hediye ettiği zülfikarla da dikkat çekmişti.

Ali Ekber Yurt'un Tunceli Belediye Başkan aday adaylığı için AK Parti'ye müracaat etmesiyle birlikte, siyasi kulislerde ilginç gelişmeler yaşanması bekleniyor. Alevi toplumu üzerindeki etkisi ve söylemleriyle dikkat çeken Yurt'un, belediye başkanlığı adaylığı sürecinde nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber