Ali Haydar Fırat kimdir? Ali Haydar Fırat nereli, kaç yaşında, mesleği ne?

1979 Muş doğumlu Ali Haydar Fırat, kariyerini gazetecilikten siyasete taşıyan bir iletişim bilimcidir. İlk eğitim adımlarını Malatya İnönü İlköğretim Okulu'nda atan Fırat, ardından Muş Onpınar Ortaokulu ve Ankara Tuzluçayır Lisesi'nde öğrenimini sürdürmüş, sonrasında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde üniversite eğitimini tamamlamıştır. Akademik kariyerine yüksek lisans ve doktora ile devam eden Fırat, iletişim alanındaki bilgisini derinleştirmiştir.

Kariyerinde Çok Yönlü Bir Yolculuk

Ali Haydar Fırat, profesyonel iş hayatına Çankaya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde adım atmış, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak'ın danışmanlığı yapmış ve CHP Genel Merkezi'nde çeşitli kademelerde görevler üstlenmiştir. Ayrıca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya ekibinde de rol almıştır. 2015 Genel Seçimleri'nde CHP'den milletvekili adayı olmuş, ancak listeye girememiştir.

Medya Dünyasında Etkin Bir İsim

Politikyol.com'un Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenen Fırat, medya dünyasında da tanınan bir yüz olarak karşımıza çıkıyor. Doğu Perinçek ile yaşadığı polemikle gündeme gelen ve Tele 1, CNN Türk gibi önemli televizyon kanallarında siyasi tartışma programlarında sıkça yer alan bir isimdir.

Kişisel Yaşam ve Eserleri

Evli ve bir çocuk babası olan Fırat'ın, basılı iki eseri bulunmaktadır ve bu kitaplar, iletişim ve medya alanındaki bilgi birikimini okuyuculara aktarmaktadır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber