Alper Gezeravcı Ne Kadar Para Aldı? Astronot Alper Gezeravcı Uzaya Gitmek İçin Kaç Para Verdi? İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı Ne Kadar Alacak?

Uzaya çıkan ilk Türk astronot olarak tarihe adını yazdıran Alper Gezeravcı ne kadar para aldı merak konusu oldu. Dragon kapsülüyle uzay yolculuğu yapan astronot Alper Gezeravcı kaç para ödedi sorgulandı. Merak edilen rakam açıklandı. eki, Alper Gezeravcı uzaya gitmek için kaç para verdi? Alper Gezeravcı ne kadar alacak? İşte yanıtı..

Türkiye tarihinde bir hayal gerçek oldu. AK Parti hükümeti döneminde astronot Alper Gezeravcı uzay yolculuğu yaptı. 19 Ocak tarihinde Türkiye saatiyle gece 00,49 sularında ekibiyle birlikte uzaya çıkan Alper Gezeravcı dönüş yolculuğu başladı. Uzay macerası boyunca 13 farklı deney yapan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı kazancı merak konusu oldu. Arama motorlarında Alper Gezeravcı ne kadar para aldı, Türk astronot Alper Gezeravcı uzaya gitmek için kaç para verdi sorgulandı. Dragon kapsülüyle uzaya çıkan Alper Gezeravcı kaç para ödedi belli oldu. Merak edilen rakam açıklandı. Peki, Alper Gezeravcı ne kadar alacak? Alper Gezeravcı indi mi? İşte o rakam..

ALPER GEZERAVCI NE KADAR PARA ALDI?

Türkiye'nin gururu olan astronot Alper Gezeravcı uzay macerası noktalandı. Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Albay Alper Gezeravcı ile birlikte toplam 4 kişilik ekip uzaya çıktı. SpaceX şriketine ait uzay aracı 19 Ocak tarihinde Türkiye saatiyle 00,49 olduğunda ateşlendi. NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılan Dragon kapsülü başarılı bir şekilde uzaya çıktı. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzay yolculuğu bileti Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır tarafından Paris'te Axiom Space’den 55 milyon dolara satın alındı. Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu için Türkiye'nin ödediği para 55 milyon dolar oldu.

ALPER GEZERAVCI DÖNDÜ MÜ?

19 Ocak tarihinde başlayan uzay yolculuğu başarıyla tamamlandı. Alper Gezeravcı uzayda 13 farklı deney yaptı. İlk Türk astronot unvanı alan Alper Gezeravcı dönüşü hava koşulları nedeniyle defalarca ertelendi. Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülü 7 Şubat tarihinde dönüşe geçti. Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılarak Dünya’ya dönüş yolculuğu planlandı. Axiom-3 ekibi 9 Şubat Cuma günü ABD yerel saatiyle 08.30’dan sonra (TSİ 16.30) Florida’nın Daytona Beach bölgesindeki okyanusa iniş yapacağı açıklandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber