Alper Gezeravcı Ne Zaman Uzaya Gidecek AÇIKLANDI! Alper Gezeravcı Rütbesi Ne? İlk Astronot Alper Gezeravcı Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzay macerası için geri sayım başladı. Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında uzaya gidecek olan Türk astronot Alper Gezeravcı hazırlıklarını tamamladı. Ocak ayındaki fırlatmanın ardından ISS'de 14 gün kalıp 13 farklı bilimsel deneye imza atacak olan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı kimdir, kaç yaşında, nereli merak edildi. Peki, Alper Gezeravcı ne zaman uzaya gidecek? İşte yanıtı..

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı hazırlıklarını tamamladı. Milyonların gündeminde ilk sırada yer alan ilk astronot Alper Gezeravcı ne zaman uzaya gidecek belli oldu. Hem Türk halkı hem de Alper Gezeravcı yakınları uzay yolculuğu için nefeslerini tuttu. Günün en çok merak edilen başlığı Alper Gezeravcı rütbesi oldu. Hem Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır hem de NASA açıklaması geldi. Uzay yolculuğuna çıkacak olan Alper Gezeravcı 14 gün sonra geri dönüş yapacak. Peki, Alper Gezeravcı kaç yaşında? Uzaya çıkan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı kimdir? Alper Gezeravcı nereli? İşte merak edilen soruların yanıtları..

ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN UZAYA GİDECEK?

Alper Gezeravcı ne zaman uzaya gidecek merak eden vatandaşlar için tarih geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronot Alper Gezeravcı yer alacağı Ax3 misyonunun olumsuz hava koşulları ve SpaceX planlamalarındaki değişiklik nedeniyle ertelendiğini duyurdu. Alper Gezeravcı 17 Ocak 2024 tarihinde uzaya gidecek. Fatih Kacır, "Heyecanlı yolculuk için biraz daha sabretmemiz gerekecek" dedi. NASA'dan ise, "NASA, Axiom ve SpaceX ekipleri, son dönemdeki olumsuz hava koşulları ve SpaceX'in fırlatma planındaki değişiklikler nedeniyle Axiom 3 Misyonu'nu Kennedy Uzay Merkezi'nden 17 Ocak Çarşamba gününden önce fırlatmayı hedeflemiyor.Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonunda ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, misyonda İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte görev alacak" açıklaması geldi. Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonunda görev alacak olan ilk Türk astronot Albay Alper Gezeravcı; İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte görev alacak. 13 farklı deney yapacak olan Alper Gezeravcı, Ocak ayındaki fırlatmanın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak.

ASTRONOT ALPER GEZERAVCI KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

2 Aralık 1979 Mersin doğumlu olan Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak seçildi. Başarılı bir pilot olan Alper Gezeravcı rütbesi albay. Hava Harp Okulu'ndan elektronik mühendisi olarak mezun olan Albay Alper Gezeravcı ardından ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde harekat araştırması bölümünde yüksek lisans yaptı. F-16 pilotu olan Alper Gezeravcı, 21 yıl boyunca Hava Kuvvetleri'nde önemli görevlere ve başarılara imza attı. İlk Türk astronot olan Alper Gezeravcı 17 Ocak Çarşamba günü uzaya gidiyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber