Alper Gezeravcı Uzayda Ne Yapacak? İlk Türk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı Nereden Uzaya Gidecek? Uzaya Giden Türk Alper Gezeravcı Uzayda Ne Kadar Kalacak?

Türkiye prestiji için büyük önem taşıyan Türkiye uzay yolculuğu ne zaman belli oldu. geldi. Milli Uzay Programı ilk Türk astronot Alper Gezeravcı uzay macerası başlangıcına saatler kaldı. İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı nereden uzaya gidecek belli oldu. Peki, Alper Gezeravcı uzayda ne yapacak? Alper Gezeravcı uzayda ne kadar kalacak? İşte yanıtı..

Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan Türkiye uzay yolculuğu ne zaman sorusunun yanıtı geldi. 17 Ocak Çarşamba gününün gelişiyle meraklı gözler uzaya giden Türk Alper Gezeravcı çevrildi. Milli Uzay Programı belli oldu. Uzay roketi ile yolculuğa çıkacak olan ilk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı hazırlıklarını tamamladı. Türkün uzayla imtihan günü geldi çattı. Türkiye'nin uzaya ilk defa insan gönderme projesinin başrolü Albay Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) yolculuğu için geri sayıma geçti. Türkiye Uzay Ajansı merak edilen tüm bilgileri paylaştı. Peki, Alper Gezeravcı uzayda ne yapacak? Alper Gezeravcı uzayda ne kadar kalacak? Alper Gezeravcı nereden uzaya gidecek? İşte uzay roketi gelişmeleri ve uzaya gidecek Türk astronot Alper Gezeravcı..

İLK TÜRK UZAY YOLCUSU ALPER GEZERAVCI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronot Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı Ax3 misyonunun 17 Ocak 2024 tarihinde uzaya gideceğini açıkladı. Olumsuz koşullar nedeniyle erteleme duyurusu yapan NASA'dan, "SpaceX'in fırlatma planındaki değişiklikler nedeniyle Axiom 3 Misyonu'nu Kennedy Uzay Merkezi'nden 17 Ocak Çarşamba gününden önce fırlatmayı hedeflemiyor" denildi. ürkiye’nin insanlı ilk uzay misyonunda görev alacak olan ilk Türk astronot Albay Alper Gezeravcı Milli Uzay Programı girdi.

ALPER GEZERAVCI UZAYDA NE KADAR KALACAK?

İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı uzayda 13 farklı deney yapacak. Türkiye uzay yolcusu Alper Gezeravcı, 18 Ocak gecesindeki fırlatmanın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak. Yanında Türk bayrağı, aile fotoğrafları ve Yörük kültürüne ait bazı objeler götürecek olan Alper Gezeravcı yanında 1992 doğumlu Tuva Cihangir Atasever yedek uzay yolcusu olarak yer alacak. Alper Gezeravcı herhangi bir nedenden dolayı uzaya çıkamazsa yolculuğu Tuva Cihangir Atasever yapacak.

UZAYA GİDECEK TÜRK ASTRONOT ALPER GEZERAVCI NEREDEN UZAYA GİDECEK?

Türk Hava Kuvvetleri’nde 15 yıl savaş pilotluğu görevini başarılı bir şekilde yerine getiren Albay Alper Gezeravcı uzaya gidiyor. Axiom Mission 3 (Ax-3) ekibinde yer alan Alper Gezeravcı yer aldığı uzay roketi 18 Ocak saat 01:11'de fırlatılacak. Ax-3 mürettebatı NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden SpaceX Falcon 9 roketiyle fırlatılacak. Uzay roketi SpaceX'in Dragon uzay aracını taşıyacak. Ax-3 mürettebatı 19 Ocak saat 13:15 itibariyle ISS istasyonuna kilitlenecek. Alper Gezeravcı NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden ISS istasyonuna fırlatacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber