AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Açıköğretim Fakültesi vize sınavı 2023 AÖF sonuçları nereden öğrenilir?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri, 9-10 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleşen sınavların ardından sonuçları merakla bekliyor. Sınavlara katılan öğrenciler, AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt arıyorlar.

AÖF Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

AÖF sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içinde Öğrenci Girişi sayfasından duyurulacak. Sınavlara katılan öğrenciler, sonuçları Anadolu Mobil ve aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonundan öğrenebilecekler.

AÖF Vize Sınavı 2023 AÖF Sonuçları Sorgulama:

Açıköğretim Fakültesi, bahar dönemi ara sınav sonuçları https://aosogrenci.anadolu.edu.tr/ internet bağlantısından ilan ediliyor. e-Devlet ya da Anadolu Üniversitesi hesabı ile giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavları, 100 puan üzerinden değerlendirilmekte olup, vize ve final sınavları öğrencilerin genel not ortalamasına farklı oranlarda etki etmektedir.

  • Vize Sınavları: Toplam notun %30'unu oluşturur.
  • Final Sınavları: Toplam notun %70'ini oluşturur.

Sınav değerlendirmesi yapılırken, her testteki doğru cevap sayısı ile yanlış cevap sayısının dörtte biri düşülmek suretiyle puan hesaplanır. Unutulmamalıdır ki, her 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürmektedir.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kararıyla Açıköğretim'de ders geçme notu 35 olarak belirlenmiştir. Öğrenciler, sınav sonuçlarına AÖF resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirler. Herkese başarılar dileriz!

AÖF SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber