ARİFE GÜNÜ YAPILACAK İBADETLER: Arife Günü Ne Yapılır? 9 Nisan Arife Günü Hani Dualar Okunur? Arife Günü Çekilecek Zikirler

2024 Ramazan ayının son günü olan arife günü yapılacak ibadetler tek tek sıralandı. 9 Nisan Salı günü idrak edilen Ramazan Bayramı arefesi okunacak dualar, çekilecek zikirler merak edildi. Peki, arife günü ne yapılır? Arife günü hangi dualar okunur? İşte yanıtı..

Mübarek Ramazan ayının sona erdiği arife günü yapılacak ibadetler araştırılmaya başladı. 11 ayın sultanı Ramazan ayının bitimiyle bayram geldi. Bu yıl 10-11-12 Nisan tarihleri arasında idrak edilen Ramazan Bayramı habercisi olan arife günü ne yapılır sorgulandı. Peki, arife günü hangi dualar okunur? İşte arife günü çekilecek zikirler, dualar..

AREFE GÜNÜ YAPILACAK İBADETLER

Arefe (Arife), Ramazan bayramının bir gün öncesi olan Zilhicce ayının dokuzuncu günüdür. Peygamberimiz arefe gününün fazileti için, "Arefe gününden daha çok Allah'ın cehennem ateşinden insanları âzat ettiği bir gün yoktur" buyurmuştur. Yine "Arefe günü tutulan orucun bundan önce ve sonra birer yıllık günahları örteceği Allah'tan umulur" dediği nakledilmiştir. Arefe günü sabah namazından itibaren bayramın üçüncü günü ikindi namazına kadar yirmi üç vakit farz namazların peşinden, selâmdan sonra teşrik tekbiri getirmek vaciptir. Teşrik tekbiri: "Allâhu Ekber, Allâhu Ekber, Lâ İlahe İllallâhu Vallâhu Ekber. Allâhu Ekber Velillâhil hamd." şeklindedir.

AREFE GÜNÜ HANGİ DUALAR OKUNUR?

Arefe gününün faziletine binaen Resulullah arefe gününde oruç tutmak, geçmiş ve gelecekten birer senenin küçük günahına kefaret olur buyurdu. Arefe bayramı ve geceleri mümkünse 1001 kere ‘Estagfirullahe’l-azime be etubü ileyh’ İstigfar etmeli ve tesbih namazı kılmalıdır. Resulullah Arefe günü şu duayı okurdu: Allahümmec’al fi kalbi Nuran ve fi besari nuran’ Allah’ım Kalbimi ve gözümü nurlandır. Allah’ım göğsüme genişlik ver ve işimi kolaylaştır. Her kim bu duayı okursa büyük mükâfata nail olur.

AREFE GÜNÜ TESBİHLERİ VE ZİKİRLERİ

1. İhlâs Suresi

2. La ilahe illellahü vahdehü la şerike leh, Lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey`in kadir.

3. Allahümme salli ala Muhammedin ve enzilhül muk`adel mükarrebe ındeke yevmel kıyameh.

4. La ilahe illellahü vahdehü la şerike leh, Lehül mülkü ve lehül hamdü biyedihil hâyrû vehüve alâ külli şey'in kadîr.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber