Asgari ücret kaçıncı toplantıda belli oluyor? 2024 asgari ücret ne zaman belli olacak? 2. toplantı ne zaman, saat kaçta?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2024 yılı asgari ücretini belirlemek üzere gerçekleştirdiği görüşmelerin ikinci toplantısı için tarih belli oldu. Asgari ücretle çalışan 7 milyon kişiyi doğrudan etkileyen bu kararın yanı sıra tüm vatandaşları dolaylı olarak etkilemesi beklenen asgari ücret zammı, 18 Aralık Pazartesi günü yapılacak toplantıda netlik kazanacak.

Muhtemel Etkileri: İç piyasaya doğrudan etkisi bulunan asgari ücret zammı, sadece asgari ücretli çalışanları değil, aynı zamanda emekli, memur zammı, özel sektör çalışanlarının zamları, SED ödemeleri, sosyal destek yardımları, bedelli askerlik ücreti gibi birçok kalemi de etkileyerek geniş bir kesimi ilgilendiriyor.

Asgari Ücret Kaçıncı Toplantıda Belli Oluyor? 2024 Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu, genellikle 4. toplantısının sonunda bir uzlaşma sağlıyor ve asgari ücret zammını belirliyor. Ancak 2023 yılında alışılmışın dışına çıkarak 3 toplantıda karar almıştı. 2024 yılı için de 18 Aralık Pazartesi günü yapılacak ikinci toplantının ardından asgari ücretle ilgili kararlar kamuoyuyla paylaşılacak. Ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak teklifin onayının ardından asgari ücret, Aralık ayının son haftasında, 4. toplantı sonrasında belli olacak.

Hatırlatma: 2023 yılında yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonucunda, 2023 asgari ücreti 22 Aralık 2022 tarihinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmış ve yeni asgari ücret 8 bin 506 lira olarak belirlenmişti. 2024 asgari ücretinin ve gelecek zammın açıklanması ise bu yılın son haftalarında bekleniyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber