AVUKATLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN: 5 Nisan Avukatlar Günü Kutlama Mesajları 2024! Arkadaşa, Eşe, Sevgiliye Resimli, Eğlenceli, Komik Avukatlar Günü Mesajları

5 Nisan Avukatlar Günü kutlama mesajları araştıran vatandaşlar harekete geçti. Avukatlık mesleğine saygı duyulan ülkelerde kutlanan dünya Avukatlar Günü mesajları sorgulandı. Arkadaşa, eşe, sevgiliye Avukatlar Günü mesajları geldi. Avukatlar Günü kutlu olsun..

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI / 5 Nisan Cuma gününün gelişiyle dünya Avukatlar Günü mesajları araştırılmaya başladı. Avukatların mesleklerini icra ederken karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek için birçok ülkede kutlanan Avukatlar Günü mesajı arkadaşa sorgulandı. Avukatlar Günü mesajları resimli örnekler sizler için sıralandı. İşte birbirinden anlamlı, eğlenceli, komik Avukatlar Günü mesajları..

DÜNYA AVUKATLAR GÜNÜ TARİHÇESİ

Dünya Avukatlar Günü tarihçesi 5 Nisan Cuma günü araştırılmaya başladı. Her yıl 5 Nisan tarihinde kutlanan Avukatlar Günü ülkemizde 3 Ocak 1934 tarihinde ortaya çıktı. İzmir’de Türk Avukatlar Birliği toplantısında İstanbul Barosu'nun 70 yıl önce 5 Nisan 1878'de ilk genel kurul toplantısını yaptığı fark edildi. 5 Nisan gününün Avukatlar Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI

Adaletin kalesi olan avukatlarımıza, hukukun ve doğruluğun savunucularına teşekkür ediyoruz. Avukatlar Günü kutlu olsun!

Birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösteren siz değerli avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlar, saygılar sunarım.

Hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından savunma sorumluluğuyla yükümlü avukatlarımız, vatandaş-devlet ilişkilerinin çağdaş çerçevede yürümesi açısından önemli bir görev yapmaktadırlar. Bu vesile ile tüm Avukatlarımızın Avukatlar Günü’nü kutluyor, selam ve saygılar sunuyorum.

Hukuku üstün kılmak için savaşan hak ve adaletten yana olan hukukçuların Avukatlar Günü’nü kutlarım.

Müslüman ülkelerdeki adaleti sorduklarında, Onlara Hz. Ömer öldü deyin! Benim ve tüm hukukçuların Avukatlar Günü’nü kutlarım.

Savunma hakkı gibi kutsal bir kamu hizmeti gören avukatlarımızın tüm toplumda gerekli saygınlığa erişmesi ve bu bilincin tüm topluma yerleşmesi arzusu ile avukatlarımızın Avukatlar Gününü kutlarım.

Adalete ve adil yargılamaya bir gün herkesin ihtiyacı olabilir. Avukatlar Gününü kutlarım.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber