B Sınıfı Ehliyeti Olanlar DİKKAT: B Sınıfı Ehliyet 125 CC Motor Kullanabilir Mi 2024? B Sınıfı Ehliyet Neler Kullanır?

Resmi Gazete B sınıfı ehliyet kararı yayımlandı. B sınıf ehliyet neler kullanır merak eden vatandaşlar flaş gelişmeye odaklandı. Koşullar belirlendi. Peki, B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanabilir mi 2024? B sınıfı ehliyet neler kullanır? İşte yanıtı..

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Resmi Gazete B sınıfı ehliyet açıklaması geldi. Karayolları tarafından yayınlanan yeni yönetmelikle B sınıf ehliyeti olan sürücülere 125 cc aşmayacak şekilde motor kullanım serbestliği geldi. En az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmanın yeterli olduğu yeni durum açıklaması yapıldı. Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete ilanı geldi. flaş gelişmenin ardından çok sayıda vatandaş B sınıfı ehliyet 125 cc sorgusu yaptı. Peki, B sınıfı e B sınıfı ehliyet nedir? B sınıfı ehliyet neler kullanır? B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanabilir mi 2024? İşte 25 cc B sınıfı ehliyet kararı..

B SINIFI EHLİYET 125 CC MOTOR KULLANABİLİR Mİ 2024?

B sınıfı ehliyet 125 cc motor duyurusu yapıldı. B sınıf ehliyetle 125 cc'ye kadar motor kullanılabileceği açıklaması geldi. Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ardından B sınıfı ehliyete sahip olan vatandaşların motor kullanabileceği kararı incelendi. Bundan böyle B sınıf ehliyetle 125 cc'ye kadar olan motorlar kullanılabilecek. En az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmanın yeterli olduğu yeni dönemde sürücü belgesi sistem kayıtlarına gerekli kod eklenecek ve ayrıca motor için sürücü belgesi üzerine kod yazılmayacak. Adaylarda gereken sağlık şartlarını taşımak ve 5 yıl içinde sürücü belgesi geçici veya daimi olarak geri alınmamış olma koşulu aranacak.

B SINIFI EHLİYET NELER KULLANIR?

Yalnızca otomobil ve kamyonet kullanmak isteyen sürücüler tarafından alınan B sınıfı ehliyet neler kullanılır merak edildi. B sınıfı ehliyet olanlar otomobil ve kamyonet sınıfına dahil tüm araçları kullanabilir. Bu ehliyet türü M ve F sınıflarını da kapsadığı için motorlu bisiklet, traktör ve ticari amaçlı olmamak kaydıyla römork taşıyabilen tarım araçları kullanılabilir. Yeni düzenlemeyle B sınıfı ehliyet sahipleri 125 cc'ye kadar olan motor kullanabilir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber