Bağ-Kur prim gün sayısı ne zaman 7 bin 200'e düşecek? Esnafa erken emeklilik ne zaman?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kanal 7'deki Başkent Kulisi programında yaptığı açıklamada, Bağ-Kur'luların prim gün sayısının düşürülmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. İşte Bakan Işıkhan'ın konuyla ilgili açıklamaları:

"Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız. Bu, prim gelirleriyle mümkün oluyor, en önemli gelirimiz bu. Vatandaşlarımızı mümkün olduğu sürece istihdamda ve çalışma hayatında tutmaya devam ediyoruz. Bağ-Kur'luların beklentisini saygıyla karşılıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısının 9 binden 7 bin 200 güne düşürülmesi konusunda seçim öncesi verilen bir vaat. Bu vaadimizi de yerine getireceğiz. Kısa zamanda bunu neticelendirmeye gayret edeceğiz. Bütçe disiplinimiz el verdiği sürece beklemek için sebep de kalmayacak."

Bakan Işıkhan ayrıca asgari ücret, memur zammı, ev hanımlarına emeklilik ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili diğer açıklamalarda bulundu:

Asgari Ücret ve Memur Maaşları:

  • 2024 yılı Ocak ayında asgari ücreti önceki döneme göre yüzde 49, önceki yıla göre yüzde 100 artırdık.
  • Yılbaşında memur maaşlarına yüzde 49.25 artış yaparak en düşük memur maaşı 32 bin TL’ye yükseltildi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Düzenlemesi:

  • EYT kapsamında emekli olanların sayısı 2 milyon, toplam emekli sayısı ise 16 milyon.
  • EYT'den emekli olup çalışmak isteyenlere 30 gün içerisinde özel sektöre dönüşte destek sağlanıyor.

Asgari Ücretteki 2 TL Tartışması:

  • Bazı sosyal medya içeriklerinde asgari ücretteki 2 TL'nin vergi dilimini etkilediğine dair yanlış bir bilgi var. Kesinlikle öyle bir durum söz konusu değil.

Ev Kadınlarına Emeklilik Desteği:

  • Ev kadınlarına 3'te 1 prim desteği çalışmaları başlatıldı. Uygulama, orta vadede hayata geçirilecek.

Başkan Işıkhan, sözlerini sosyal güvenlik sistemini güçlendirme, istihdamı destekleme ve vatandaşların beklentilerine cevap verme hedefleri doğrultusunda sürdürdü.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber