BAĞKUR 7200 SON DAKİKA 5 YIL ERKEN EMEKLİLİK: Bağ-Kur 7200 Ne Zaman Düşecek? BAĞKUR 7200 Ne Zaman Yasalaşacak?

Bağkur 7200 son dakika açıklamaları peş peşe geldi. Çok sayıda vatandaşın en önemli gündem maddesinde son durum belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 9000 günden 7200 güne düşmesi beklenen Bağkur prim çalışmasını açıkladı. Peki, Bağkur 7200 ne zaman düşecek? Bağkur 7200 ne zaman yasalaşacak son dakika? İşte yanıtı..

Bağkur 7200 son dakika gelişmelerine kulak kabartan binlerce vatandaş yeni açıklamaya kilitlendi. Gündemin en önemli maddelerinden olan Bağkur 7200 prim gün sayısı son durum masaya yatırıldı. Bağ-Kur'lu esnafların 9000 olan prim gün sayısını 7200 güne indirme sürecinde son etap geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklaması ardından Bağkur 7200 ne zaman düşecek sorusuna yanıt arandı. Peki, Bağkur 7200 ne zaman yasalaşacak son dakika? İşte Bağkur 7200 son durum..

BAĞKUR 7200 NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesi ve 3600 ek gösterge gibi düzenlemelerin yer alacağı torba yasa henüz tamamlanmadı. AK Parti çalışmaları devam ediyor. Torba yasa taslak metninin ne zaman hazırlanacağı ve TBMM gündemine gireceği henüz netleşmedi.

BAĞKUR 7200 NE ZAMAN DÜŞECEK?

Küçük esnafı da desteklemeye devam ettiklerini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız. Bunu da prim gelirleriyle sağlıyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımızı mümkün olduğu sürece istihdamda ve çalışma hayatında tutmaya gayret ediyoruz. Emeklilik aslında bir sonuçtur. Hepimiz çalışıyoruz, belli bir noktada hak ediyoruz. Burada tabii ki Bağ-Kur'luların beklentisini saygıyla karşılıyorum. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200'e düşürülmesi konusu da seçim öncesinde verilen bir vaatti. Biz bunu da yerine getireceğiz" açıklaması yaptı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber