Bahar, Nihal Candan tutuklandı mı? Bahar Candan ile Nihal Candan ne iş yapıyor, neden gözaltına alındı?

Moda dünyasından televizyon ekranlarına uzanan Candan kardeşler, şimdi ise devlet kurumlarından ihale yoluyla para topladıkları iddiasıyla gündemde. İşte detaylar:

İhale Dolandırıcılığı İddiasıyla Gözaltına Alındılar

Moda dünyasının tanınan isimleri Bahar ve Nihal Candan kardeşler, devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza araç sattıkları gerekçesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin, sözde ucuza araç sattıklarını beyan ederek para topladıkları ve bu paraları akladıkları tespit edildi.

Çete Lideri Tutuklandı

Çete lideri olarak belirlenen eski polis memuru Onur Apaydın da dahil olmak üzere 5 kişi tutuklandı. Çete, ihalede sorun olduğu gerekçesiyle mağdurlara geri ödeme yapmayarak araç teslimi sağlamamış ve bu şekilde yaklaşık 10 milyon lira toplamıştı.

Candan Kardeşlerin Rolü

Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin, söz konusu çetenin paralarını akladığı ve bu dolandırıcılık olayına karıştığı belirlendi. Operasyon kapsamında isim değişikliği yaparak Gülnihal Çiçek adını alan Nihal Candan, Aleysa Bahar Candan ve Hacı İsrafil Sağlam, bugün düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Candan kardeşlerin işlemleri için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili soruşturma sürüyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber