Barış Yarkadaş kimdir, nereli, kaç yaşında?

Türkiye'nin tanınmış gazeteci, siyasetçi ve yazarlarından Barış Yarkadaş, özellikle 2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili olarak seçilmesiyle siyasi alanda da adından söz ettirmiştir. Kars'ın Susuz ilçesinde doğan Yarkadaş, ilk ve orta öğrenimini Kars'ta tamamlamasının ardından ailesiyle İstanbul'a taşınmış ve eğitimine burada devam etmiştir.

Profesyonel gazetecilik hayatına üniversite yıllarında adım atan Yarkadaş, Türkiye'nin önde gelen birçok medya kuruluşunda görev yapmış, Çağdaş Gazeteciler Derneği İstanbul Şubesi Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur. Medya alanındaki katkıları ile çeşitli ödüller alan Yarkadaş, 2006 yılında Gerçek Gündem adlı internet sitesini kurarak dijital medya alanında da çalışmalarını sürdürmüştür.

Siyasi kariyerine 2015 yılında CHP'den İstanbul milletvekili olarak seçilerek devam eden Yarkadaş, iki dönem parlamentoda yer almıştır. Ancak 2018 seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmemiş ve bu süreçten sonra CHP içerisindeki olağanüstü kurultay tartışmalarında Muharrem İnce'nin yanında yer alarak siyasi tutumunu net bir şekilde ortaya koymuştur.

Kişisel yaşamında askerlik görevini Van'da tamamlayan Yarkadaş, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi olup, gazetecilik alanındaki başarılarıyla tanınmaktadır. Aktif gazetecilik kariyerinin yanı sıra siyasi alanda da önemli bir figür olan Yarkadaş, Türk siyasetinde etkili isimler arasında yerini korumaktadır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber