Başak Demirtaş adaylıktan çekildi mi, neden çekildi? Başak Demirtaş adaylıktan çekilme sebebi ne? DEM Parti neden Başak Demiraş'ı aday göstermiyor?

İstanbul'un yerel seçimlerdeki adaylığı en merak edilen isimlerinden biri olan Başak Demirtaş, sonunda kararını verdi. HDP eski EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi olan Başak Demirtaş, İstanbul'dan aday olup olmayacağına ilişkin yapılan spekülasyonlara son noktayı koydu. İşte detaylar:

31 Mart seçimleri için heyecan doruktayken, İstanbul'da dengeleri değiştirebilecek önemli bir gelişme yaşandı. Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağına dair kulislerde yoğun spekülasyonlar yapılıyordu. Başak Demirtaş beklenen kararı verdi. Kamuoyuna bir açıklama yapan Demirtaş aday olmayacağını duyurdu.

Başak Demirtaş'ın adaylık ihtimalinin seçim sonuçlarını ciddi şekilde etkilemesi bekleniyordu. Açıklamayla birlikte bu beklenti son buldu. Başak Demirtaş'ın aday olmayacağını ilan etmesi, İstanbul'daki siyasi dengeleri de etkileyebilecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber