BDDK YENİ TAŞIT KREDİSİ SON DAKİKA: Taşıt Kredisi Kaç Ay? Yeni Taşıt Kredisi Vadeleri Ne Kadar Oldu? Taşıt Kredisi Hesaplama 2024

BDDK taşıt kredisi düzenlemesi 2024 açıklaması geldi. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği taşıt kredisi vadeleri değişti. Otomobil alacak olanlar taşıt kredisi kaç ay sorguladı. Peki, taşıt kredisi kaç taksit? İşte BDDK taşıt kredisi son dakika açıklaması..

BDDK taşıt kredisi son dakika açıklama geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından yapılan açıklama ardından taşıt kredisi hesaplama 2024 ekranı sorgulanmaya başladı. Araba almak isteyenleri ilgilendiren taşıt kredisi vade sınırı 2024 değişti. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank taşıt kredisi faiz ve taksit oranları BDDK tarafından güncellendi. Peki, taşıt kredisi düzenleme ne zaman? Taşıt kredisi vade sınırı ne kadar oldu? Taşıt kredisi kaç ay? İşte merak edilenler..

BDDK YENİ TAŞIT KREDİSİ

BDDK yeni taşıt kredisi güncellendi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu güncelleme ardından Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğin (Kredi Yönetmeliği) 12'ci maddesinin dördüncü fıkrası ile Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmeliğin (Finansal Kurumlar Yönetmeliği) 11/A maddesinin beşinci fıkrası uyarınca, 13.06.2006 tarihli ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun Geçici 12'nci maddesi kapsamına giren mükellefler tarafından üretilen sadece elektrik motorlu taşıtlar için Kredi Yönetmeliğinin 12 nci maddesinin üçüncü fıkrası ile Finansal Kurumlar Yönetmeliğinin 11/A maddesinin ikinci fıkrasında düzenlenen kredi vade sınırlarının;*Nihai fatura değeri bir milyon altı yüz bin Türk Lirası ve altında olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde kırk sekiz ay vade verildi.

TAŞIT KREDİSİ VADELERİ

Taşıt kredisi vadeleri belli oldu. Mevcut değeri bir milyon altı yüz bin Türk Lirasının üzerinde olup üç milyon Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde otuz altı ay taksit yapılabilecek. Taşıt kredisi faiz oranları nihai fatura değeri üç milyon Türk Lirasının üzerinde olup dört milyon Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde yirmi dört ay, taşıt kredisi sınırları BDDK nihai fatura değeri dört milyon Türk Lirasının üzerinde olup beş milyon Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde on iki ay taksit imkanı verilecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber