Bedelli Askerlik Sevk Başvurusu SON DAKİKA: Askerlik Sevk Başvurusu Nedir, Ne Zaman Yapılır? Sevk Başvurusu Başlangıç İçin Kalan Gün Sayısı Ne Demek?

Bedelli askerlik yerleri 2024 açıklandı. Milyonlarca adayın dört gözle beklediği askerlik şehirleri ardından sevk başvurusu araştırmaları başladı. Adaylar bedelli askerlik sevk başvurusu araması yaptı. Peki, askerlik sevk başvurusu nedir? Askerlik sevk başvurusu ne zaman yapılır? İşte yanıtı..

Bedelli askerlik sevk başvurusu sorgulaması yapan vatandaşlar araştırmaları hızlandırdı. Vatani görevini yerine getirecek olan yükümlülerin ana gündemi askerlik sevk başvurusu nedir oldu. Çok sayıda aday bir yandan bedelli askerlik yerleri 2024 incelemesi yaparken bir yandan da askerlik sevk başvurusu ne demek araştırdı. Beklenen MSB duyurusu geldi. Peki, askerlik sevk başvurusu ne zaman yapılır? Sevk başvurusu başlangıç için kalan gün sayısı ne demek? İşte merak edilen soruların yanıtları..

BEDELLİ ASKERLİK SEVK BAŞVURUSU NEDİR?

Türkiye'de belirli bir ücret karşılığında askerlik hizmetinin kısaltılmış hali olarak uygulanan bedelli askerlik 2024 duyurusu yapıldı. Adayların beklediği bedelli askerlik sevk başvurusu sorguları listelendi. Askerlik sevk belgesi askerlerin yoklamaları neticesinde askerliğe elverişli oldukları tespit edilen yükümlülerin kimlik bilgilerini, statülerini, sınıflandırmaları sonrasında tertip edildikleri birlik komutanlıklarını, birliğe katılmaları gereken tarihleri, alacağı ödenecek yol ve iaşe bedelleri gibi bilgileri içeren resmi belgedir. Bedelli askerlik sevk başvurusu e-Devlet sistemi üzerinden ya da askerlik şubelerinden doğrudan alınır. Sevk başvurusu başlangıç için kalan gün sayısı işlem sürecinde dikkat edilir.

ASKERLİK SEVK BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILIR?

Askerlik sevk başvurusu ne zaman yapılır merak edenler için hemen belirtelim ki sevk başlangıç tarihi askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin başlangıcını ifade eder. Vatani hizmetini yapacak olan yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devlet ekranından ya da askerlik şubesinden alabilir. Askerlik sevk başvurusunu e-Devlet sisteminde Askerliğim hizmeti altında bulunan Celp ve Sevk Dönemi bölümünde yer alan Sevk Başvurusu butonuna tıklayarak yapabilirsiniz.

E-DEVLET ASKERLİK SEVK BAŞVURUSU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber