BEYİN YİYEN AMİP NEDİR? Beyin Yiyen Amip Nasıl Bulaşır? Beyin Yiyen Amip Türkiye'de Var Mı? Beyin Yiyen Amip Belirtileri

Tüm Türkiye'yi meraklandıran beyin yiyen amip araştırmaları hızlandı. İsrail'de bir kişinin ölümüne neden olan beyin yiyen amip hadisesi patladı. Birçok kişiyi etkileyen beyin yiyen amip bulaşma yolları merak konusu oldu. Peki, beyin yiyen amip nedir? Beyin yiyen amip Türkiye'de var mı? İşte yanıtı..

Tüm Türkiye'nin gündeminde ilk sırada yer alan beyin yiyen amip araştırmaları başladı. İsrail'in kuzeyindeki su parkında yüzen kişilerde görülen beyin yiyen amip hadisesi ardından sorgulamalar başladı. Ülkeyi alarma geçiren durumun ardından arama motorlarında beyin yiyen amip nedir sorgulamaları başladı. Peki, beyin yiyen amip Türkiye'de var mı? Beyin yiyen amip nasıl bulaşır? İşte merak edilenler..

BEYİN YİYEN AMİP NEDİR?

İsrail'de yüzlerce kişinin hastanelik olmasına sebep olan beyin yiyen amip hadisesi vatandaşları harekete geçirdi. Durumu ağır olan vatandaşların ardından Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Duruma sebebiyet veren su parkını ziyaret eden kişilerde bazı semptomlar gelişti. Naegleria fowleri ve menenjite neden olan beyin yiyen amip ortamın sıcaklığına göre yaşam döngüsünde değişiyor.

BEYİN YİYEN AMİP NASIL BULAŞIR?

Ateş, baş ağrısı veya kusma gibi şikayetleri olan vatandaşlar Naegleria fowleri adlı amip beyne burundan geçtiği söyleniyor. Uzmanlar amip türünün bulaştığı kişilerin hayatta kalma ihtimalinin son derece düşük olduğunu belirtiyor. Naegleria türü amipin insandan insana bulaşmadığı söyleniyor. Beyin yiyen amip çamurlu su, göl ve yüzme havuzu gibi durgun sulardan bulaşıyor.

BEYİN YİYEN AMİP TÜRKİYE'DE VAR MI?

Beyin yiyen amip isimli tek hücreli canlının yaydığı hastalığın Türkiye’de görüldüğü biliniyor. Prof. Dr. Ceyhan, "Güneydoğu'da görülen, bağırsakları etkileyen, bazen kana da geçip organları da etkileyen amip bizde çok yaygın, özellikle yaz aylarında görülüyor" dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber