Bitcoin yükseldi mi? Bitcoin neden yükseliyor, sebebi ne?

Bitcoin, bugün piyasalarda önemli bir yükseliş trendi gösterdi ve Mayıs 2022'den bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaşarak 36 bin dolar sınırını aştı. Kripto para birimi yüzde 3,7'lik bir artışla 36 bin 500 doların üzerine çıkarken, diğer kripto paralar da benzer bir yükseliş eğilimi sergiledi. Ethereum yüzde 1,7, Dogecoin yüzde 2,89, Ripple yüzde 3, Cardano yüzde 3,35 ve Solana yüzde 2 oranında artış gösterdi.

BITCOIN NEDEN YÜKSELDİ?

Bitcoin'in bu yükselişi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), Grayscale adlı yatırım şirketiyle Bitcoin'e endeksli bir borsa yatırım fonu (ETF) üzerine görüşmeler yapmasıyla tetiklendi. Bu görüşme, Bitcoin yatırımcıları arasında olumlu bir hava yarattı ve kripto para biriminin değerinde sert bir yükselişe neden oldu.

Bitcoin'in yükseliş trendinin devam edip etmeyeceği ise finans piyasaları ve kripto para uzmanları tarafından tartışılan bir diğer konu. Bloomberg Intelligence analistleri James Seyffart ve Eric Balchunas, bir borsa yatırım fonunun onaylanma ihtimalinin 10 Ocak'a kadar yüzde 90 olduğuna inandıklarını belirtiyorlar. Yani, eğer bu ETF onaylanırsa, Bitcoin'in değerinde daha da bir artış bekleniyor.

Orbit Markets'ın kurucu ortağı Caroline Mauron da yaptığı açıklamada, piyasadaki beklentilerin Bitcoin rallisinin devam edeceği yönünde olduğunu ifade etti. Yatırımcılar ve piyasa gözlemcileri, kripto para piyasalarındaki bu tür gelişmeleri yakından takip ederek yatırım kararlarını buna göre şekillendiriyorlar.

Bitcoin'in son yükselişi, dijital varlık pazarlarında genel bir iyimserlik yarattı ve bu durum, yatırımcıların kripto paralara olan ilgisini daha da artırabilir. Ancak kripto para piyasalarının volatilitesi ve düzenleyici belirsizlikler göz önünde bulundurulduğunda, yatırımcıların dikkatli bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini unutmamak önemlidir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber