Borsa neden düşüyor? 1 Aralık Cuma 2023 borsa neden düşer, hisseler neden düşüş gösterir?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,76 oranında değer kaybederek 7.948,60 puandan tamamladı. Yatırımcılar tarafından sıklıkla sorulan "Borsa neden düşüyor?" sorusu, 1 Aralık'ta da merak konusu oldu. İşte detaylar:

Borsa Neden Düşüyor?

Analistler, borsadaki düşüşün arkasındaki nedenlere dair çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Buna göre, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin etkisiyle, Federal Rezerv'in (Fed) sıkı para politikasının yeterli seviyede olduğu ve önümüzdeki yıl faiz indirimlerine başlayabileceği ihtimalinin güçlendiği belirtiliyor.

Yatırımcıların dikkatle takip ettiği makroekonomik göstergeler ve Fed'in açıklamaları, küresel piyasalarda dalgalanmalara neden olabiliyor. ABD'de faiz politikasındaki değişiklik beklentileri, uluslararası yatırımcıların varlık dağılımlarını şekillendiriyor.

Yarınki Beklentiler:

Analiz uzmanları, önümüzdeki günlerde borsadaki hareketleri etkileyebilecek çeşitli faktörlere dikkat çekiyor. Yarın yurt içinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), yurt dışında ise Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları, Avro Bölgesi, İngiltere ve Almanya'da imalat sanayi PMI, ABD'de ISM imalat sanayi PMI ve inşaat harcamalarının takip edileceği belirtiliyor.

Teknik analiz açısından ise BIST 100 endeksinde 7.900 puanın destek, 8.100 ve 8.200 seviyelerinin direnç konumunda olduğu kaydediliyor.

Borsa İstanbul'daki bu gelişmeler, yatırımcıların yakından takip ettiği bir dönemde, küresel ekonomik faktörlerin etkisiyle dalgalı seyirlerin yaşanabileceği ifade ediliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber