Bu Sene Pastırma Sıcakları Ne Zaman? Pastırma Yazı Hangi Ay? Pastırma Sıcakları Ne Demek?

Sonbahar mevsimine geçiş yaptığımız bugünlerde çok sayıda vatandaş pastırma sıcaklarına odaklandı. Yurt genelinde hava sıcaklıklarının artmasıyla pastırma sıcaklarının ne zaman geleceği merak konusu oldu. Peki, bu sene pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma yazı hangi tarihte? İşte yanıtı..

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği pastırma sıcakları tarihi araştırıldı. 26 Eylül Perşembe gününün gelişiyle yurt genelinde hava sıcaklıkları hissedilir oranda arttı. Sonbahar mevsimini yaşadığımız halde henüz yağmur görmeyen illerde yaşayanlar pastırma sıcaklarını beklemeye başladı. Küresel ısınmadan etkilenen hava sıcaklıklarında La Nina dönemine giriş yapıldı. Bu noktada pastırma sıcakları sorgulanmaya başladı. Peki, bu sene pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma yazı hangi ay? İşte merak edilenler..

BU SENE PASTIRMA SICAKLARI NE ZAMAN?

Pastırma yazı kutuplardan gelen alçak soğuk hava kütlesinin hareketsizleşmesi sonucu sıcak yüksek basınç merkezi oluşmasıdır. Bu merkezde ciddi bir katmanlaşma yaratan önemli sıcaklık değişimleri yaşanır. Alçaklarda yoğunlaşan duman, toz gibi etkenler havanın puslu olmasına neden olur. Halk arasında pastırma yazı olarak bilinen yüksek hava sıcaklıkları genellikle sonbahar mevsiminin sonunda görülür. Ekim ayının sonundan kasım ayının ortasına kadar güneşli, hava sıcaklığının mevsime göre yüksek olduğu günler yaşanır. Pastırma sıcaklarında gündüzler güneşli, hafif rüzgarlı ve puslu geçer.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber