Bugün ne pişirsem? Günün menüsü 13 Kasım 2024
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre!
Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız bu menü tam size göre. İşte tam damağınıza uygun; Sütlü Brokoli Çorbası, Patatesli Ispanak Graten, Karamelize Soğanlı Makarna, tarifi.
SÜTLÜ BROKOLİ ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 küçük boy brokoli
- 1 orta boy havuç
- 2 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 1 su bardağı süt
- Tereyağı
- Sıvı yağ
- Tuz
- Su
- Toz biber
SÜTLÜ BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Öncelikle doğranan soğanları kavuralım.
- Ardından küçük doğranan patates ve havucu ekleyelim kavuralım.
- Küçük doğranan brokoliyi ekleyip 2-3 tur karıştıralım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip (tavuk suyunuz varsa biraz ekleyebilirsiniz) pişmeye bırakalım .
- Pişen sebzelerimizi blederdan geçirelim ve 1 bardak sütünü ve tuz ekleyelim.
- Kıvamına göre suda ekleyip bir taşım kaynatalım.
- Kaynayan çorbamızın üzerine kırmızı toz ve tereyağı eritip servis edelim. Afiyet olsun.
PATATESLİ ISPANAK GRATEN İÇİN GEREKLİ MALZEMELER?
- 500 gram ıspanak
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 adet patates
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tepeleme tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber
BEŞAMEL SOSU İÇİN;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- İsteğe bağlı muskat rendesi
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
PATATESLİ ISMANAK GRATEN TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Ispanaklar yıkanır tamamen kuruyana kadar süzülür.
- Sapları ile birlikte doğranarak hazırlanır.
- Zeytinyağı tencereye alınır.
- Yemeklik doğranmış soğan kavrulmaya başlanır.
- İnce dilimlenmiş patatesler eklenir.
- Patatesler yumuşamaya başlayınca ıspanaklar ilave edilir.
- Ispanaklar sönene kadar birlikte karıştırılır.
- Tuz ve baharatlar ilave edilerek ocaktan alınır. Fırın kabına yayılır.
- Beşamel sos için tereyağı eritilir.
- Un eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Karıştırarak soğuk süt ilave edilir.
- Topaklanmaması için hızlıca çırpılır.
- Kıvam alan sofa tuz karabiber ve muskat rendesi eklenir. (koyu akışkan bir kıvam elde ediyoruz. )
- Hazırlanan sos sebzeli karışımın üzerine dökülür.
- Kaşar peynir kaşar rendesi ile kaplanarak üzeri kızarana kadar fırınlanır. Afiyet olsun
KARAMELİZE SOĞANLI MAKARNA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 300 gram makarna
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 2 adet közlenmiş kapya biber
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı haşlanan makarnanın suyu
- 4-5 yaprak ıspanak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
MAKARNAYI HAŞLAMAK İÇİN;
- Su
- 2 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN;
- Birkaç parça beyaz peynir
KARAMELİZE SOĞANLI MAKARNA TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Bir tencerede kaynayan ve tuz eklenmiş suya makarnaları atıp 8-10 haşlanmaya bırakın.
- Sosu için tavaya ayçiçek yağını alın.
- Yarım ay şeklinde doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek yumuşayana dek soteleyin.
- Üzerine doğranmış köz kapya biber ve salçayı ekleyin.
- Ardından krema, makarnanın suyu ve doğranmış ıspanakları alın.
- Tuz ve baharatları da ilave edip 5 dk kaynamaya bırakın.
- Tereyağını ekleyin.
- Haşlanmış makarnaları da süzüp sos ile buluşturun. Güzelce karıştırın.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine beyaz peynir rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun.