Bugün ne pişirsem? Günün menüsü 21 Kasım 2024
21 Kasım 2024 Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre!
Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız bu menü tam size göre. İşte tam damağınıza uygun; Domatesli Tel Şehriyeli Çorba, İçli Köfte, Kuzu Marul Salatası tarifi.
DOMATESLİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı salça
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz (1 tatlı kaşığı kadar)
DOMATESLİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Öncelikle sıvı yağı ve tereyağını tencereye alın ve eritin
- Ardından salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Salça güzelce kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesleri ekleyip domatesler pişene kadar kavurun.
- Domatesler kavrulup suyunu çektikten sonra naneyi, tuzu ve ardından suyu ekleyin.
- Su kaynamaya başladığında ocağı orta ateşe alarak şehriyeleri ekleyin.
- Ara ara karıştırarak şehriyeler pişene kadar çorbayı kaynatın.
- Şehriyelerde piştikten sonra domatesli şehriye çorbası servise hazır. Afiyet olsun.
İÇLİ KÖFTE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
DIŞI İÇİN;
- 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağından biraz az un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı soğuk su
İÇİ İÇİN;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gr kıyma
- 3 orta boy soğan
- Yarım tatlı kaşığı salça
- Yarım demek maydanoz
- 1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)
KIZARTMAK İÇİN;
- Sıvı yağ
İÇLİ KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Kavrulan soğanlara Kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur.
- Daha sonra salça eklenir 3 dk daha kavrulur. Biraz su eklenir tekrar (yumuşak kalması gerekiyor kuru olmamalı).
- Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
- İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır.
- Suyu çekilince irmik salça baharatlar tuz eklenip 15 dk boyunca azar azar suyu eklenip iyice yoğurulur.
- Daha sonra un eklenir 5 dk daha yoğurulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Ele yapışabilir. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.
- Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır.
- İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
- Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartılır.
- Bu ölçüden ortalama 18 adet çıkıyor. Yenilecek kısmı kızartılabilir, kalanı saklama kabı içerisinde derin dondurucuda saklanabilir.
- Haşlamak istiyorsanız bir tencerede kaynayan sıcak suya 2-3 parça küçük limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. İçli köfteleri içine bırakın. Haşlanan içli köfte üste çıkacaktır.
KUZU MARUL SALATASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 2 kutu kuzu marul
- 1 kase yoğurt (süzme )
- 1,2 diş sarımsak
- Tuz
ÜZERİNE;
- Ceviz parçaları
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pulbiber
KUZU MARUL SALATASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Kuzu marul temizleyelim iyice yıkayalım ve süzelim.
- Üzerine sarmısaklı yoğurt hazırlayalım.
- Marulun üzerine gezdirelim ya da tüm salataya bulayalım.
- Zeytinyağında pul biber cevizi kavuralım.
- Salatamızın üzerine gezdirelim.