Burhanettin Bulut kimdir? Burhanettin Bulut kaç yaşında, nereli?

Türk siyaset sahnesinde Adana'yı temsilen mecliste yer alan Burhanettin Bulut, 25 Ağustos 1970 tarihinde Bitlis'te doğmuş, 27. ve 28. dönemde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Adana milletvekili olarak seçilmiştir.

Eğitimi ve Mesleki Yaşamı

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden 1992 yılında mezun olan Bulut, eczacılık mesleğini Adana'da açtığı eczane ile sürdürmeye devam etmiştir. Profesyonel kariyeri boyunca bilgi ve birikimini toplum sağlığı için adayan Bulut, sivil yaşamda da aktif roller üstlenmiştir. Çukurova Kent Konseyi Kurucu Yürütme Kurulu'nda kurucu üye olarak yer alarak şehir ve kent kültürünün gelişimine katkıda bulunmuştur.

Siyasi Kariyeri

Siyasi kariyerine 1999 yılında CHP'nin il ve ilçe örgütlerinde üstlendiği görevlerle başlayan Bulut, siyasi deneyimini derinleştirmiştir. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Çukurova Belediye Meclis Üyesi seçilen Bulut, daha sonra CHP Adana İl Başkanı olarak atanmasıyla bu görevinden ayrılmıştır.

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde CHP'den 5. sıra milletvekili adayı olarak yer almış, ancak TBMM'ye giriş yapamamıştır. Ancak siyasi kariyerindeki kararlılık, 24 Haziran 2018 seçimlerinde ona TBMM'ye giriş yapma şansı vermiş ve CHP Adana milletvekili olarak parlamentoda yerini almıştır. Bulut, 14 Mayıs seçimlerinde bir kez daha Adana milletvekili seçildi.

İpek Bulut ile evli olan Burhanettin Bulut, 2 çocuk babasıdır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber