Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? 2024 MEB İOKBS sınav tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) tarihi belli oldu. İşte, 2024 İOKBS hakkındaki detaylar:

2024 İOKBS Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İOKBS, 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav, Türkiye saati ile 10.00'da tüm sınav merkezlerinde merkezi sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde düzenlenecek.

İOKBS Başvuru Kılavuzu Yayımlandı mı?

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgiler "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024"te yer alacak. Başvuru ve uygulama kılavuzu, sınavla ilgili tüm detayları içerecek ve öğrencilere rehberlik edecek.

Bursluluk Sınavı Başvuru Şartları Neler?

Bursluluk sınavına katılabilmek için öğrenci ve ailesinin ekonomik durumu belirleyici oluyor. Ekonomik şartlar her yıl değişkenlik göstermektedir. Yeni yıl ile birlikte detaylı şartlar, başvuru ve uygulama kılavuzunda yer alacaktır. Ancak genel başvuru şartları şu şekildedir:

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b. Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,

c. Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5’inci, 6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9’uncu, 10’uncu ve 11’inci sınıflarında öğrenci olmak,

ç. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/cezası almamış olmak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber