ÇALIŞAN ANNELERE SON DAKİKA MESAJI: Doğum İzni Uzatılacak Mı? Doğum İzni 1 Yıl Olacak Mı? Kamu - Özel Sektör Annelik İzni Süresi

Kamu ve özel sektörde çalışan kadınları ilgilendiren doğum izni son dakika gelişmesi gündeme geldi. Türkiye’de doğurganlık hızının 2,1’in altına düşmesiyle doğurganlığı teşvik formülleri masaya yatırıldı. Doğum süresi uzatma teklifi geldi. Peki, doğum izni uzatıldı mı? İşte yanıtı..

Anne adayı çalışanların gündeminde ilk sırada yer alan doğum sonrası ücretsiz izin son dakika gelişmesi geldi. 16 hafta olarak uygulanan doğum izni ikiz ya da daha fazla çocuk doğumunda 18 hafta olarak uygulanıyor. AK Parti son çalışması doğum izni alacak olan anne adaylarını ilgilendiriyor. Nüfus artış hızının endişe verici olması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibi doğum iznini uzatma maddesini gündeme aldı. Peki, doğum izni uzayacak mı? Babalık izni kaç gün? Doğum izni 1 yıla çıkacak mı? İşte merak edilenler..

DOĞUM İZNİ UZATILDI MI?

Doğum izni ne kadar Türkiye’de kamu ve özel sektörde ücretli doğum izni 2 ay doğum öncesi, 2 ay doğum sonrası olmak üzere 4 ay veriliyor. Kamu çalışanları isterlerse 2 yıla kadar, özel sektör çalışanları ise 6 aya kadar ücretsiz doğum izni kullanabiliyor. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında doğum izninin uzatılması yönünde değerlendirmeler yapıldı ancak henüz resmi açıklama gelmedi. 4 aylık annelik izninin yetersiz olduğu ve bu sürenin 1 yıla çıkarılmasının faydalı olabileceği yönünde değerlendirmeler yapıldı. Doğum izni uzatma resmi açıklama geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

BABALIK İZNİ KAÇ GÜN?

Doğumda babalık izni hem kamu hem özel sektör personelleri tarafından kullanıyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve İş Kanunu’na bağlı olarak çalışanlar eşinin doğum yaptığı gün itibarıyla bu haktan faydalanıyor. Babalık izni her iki kanunda da Mazeret İzni olarak sayılıyor. 657 sayılı devlet memuru olanlar 10 gün, özel sektör çalışanları 5 gün babalık izni yapıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber