Çalışma Saatleri DÜŞÜYOR FLAŞ GELİŞME: Mesai Saatleri Değişecek Mi Belli Oldu! Çalışma Saatleri Kısalacak Mı?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren mesai saatleri düzenlemesi son dakika açıklaması geldi. Dört gözle beklenen iş kanunlarında değişiklik için hükümet düğmeye bastı. bir çalışma yaptı. Hazırlanın mesai saatleri değişiyor. Peki, çalışma saatleri kısalacak mı? İşte yanıtı..

Kamuda mesai saatleri değişiyor, çalışma saatleri düşüyor! Milyonlarca çalışanı direkt olarak etkileyen mesai saatleri düzenlemesi son durum açıklaması yapıldı. İş kanununa yapılacak yeni düzenlemeyle mesai saatlerinin düşmesi gündeme geldi. Mevzuata uygun şekilde yürütülecek olan kamuda mesai saatleri uygulaması dört gözle beklenmeye başladı. İş yaşamının uzun maratonunda zorlanan milyonlarca vatandaş memur mesai saatleri araştırması yaptı. Peki, mesai saatleri düşüyor mu? Mesai saatleri değişecek mi? İşte merak edilenler..

MESAİ SAATLERİ DÜŞECEK Mİ?

Mesai saatleri düşecek mi merak eden vatandaşlar için hemen belirtelim ki iş kanunu için düğmeye basıldı. Merkezde çalışanların olacağı yeni değişiklikler gündeme geldi. Haftalık çalışma saatlerinin 45 saatten 40'a indirilmesi planı masaya yatırıldı. Dağınık mevzuatın toplanarak çalışanları güçlendirecek yeni düzenleme üzerinde çalışmalar başladı. Basın iş kanunu ve denizcilik iş kanunda haftalık çalışma süresi 48 saatken diğer meslek gruplarında haftalık çalışma süresi 45 saat. Bu durumda bütün çalışanlarla ilgili çalışma saatlerinin 35- 40 saate inmesi planlandı. Yeni mesai saatleri düzenlemesiyle çalışan güçlendirilecek.

ÇALIŞMA SAATLERİ KISALACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan mesai saatleri ile ilgili sinyalleri vererek, "Sosyal Güvenlik Kurumunda sürdürülebilirliği güçlendirmek amacıyla sosyal güvenlik sisteminde kişilerin daha çok istihdamda kalmasını teşvik eden, hakkaniyeti ve aktüeryal dengeyi önceleyen yaklaşımla esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştıracağız" açıklamasını yapmıştı. Ardından, "Kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı ücretle mücadelede veri analizine dayalı, risk odaklı denetim faaliyetlerini artırarak prim tabanını genişleteceğiz" demişti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber