Çayın yanına muhteşem lezzet! İşte Acıbadem kurabiyesi tarifi
Dışı çıtır, içi ise yumuşacık dokusuyla tatlı severlerin vazgeçilmezi acıbadem kurabiyesini artık evde kendiniz yapabilirsiniz. Badem ve şekerin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu kurabiye, hem çayın yanına hem de özel davet sofralarına lezzet katıyor. Pratik yapımıyla işte acıbadem kurabiyesi tarifi;
ACIBADEM KURABİYESİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı şeker
3 yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çimdik tuz
2 su bardağı toz badem unu
ACIBADEM KURABİYESİ TARİFİ
Öncelikle tencerenin altına biraz su koyarak düşük ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Üzerine, ölçüsünden biraz daha büyük olan cam bir kaseyi oturtuyoruz. Bu tarifte benmari usulü kullanılacağından, kase tencereye tam oturmayacak şekilde yerleştirilmeli.
Kasenin içine 1 su bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu, bir tutam tuz ve 3 yumurta beyazını ekleyip, benmari yöntemiyle şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Şeker tamamen eridiyse kaseyi kenara alıyoruz ve içine 2 su bardağı badem unu ilave ederek karıştırmaya başlıyoruz. Karışım soğuyana kadar sürekli karıştırmaya devam ediyoruz. (Dilerseniz karışımı tezgaha alarak soğutabilirsiniz.)
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hazırladığımız karışımı bir sıkma torbasına dolduruyoruz ve yuvarlak bezeler şeklinde sıkıyoruz. Fansız olarak 160 derecede önceden ısıtılmış fırında, 26-28 dakika kadar pişiriyoruz.
Pişen acıbadem kurabiyeleri soğuyana kadar bekletip kurabiyeler yağlı kağıda yapışmışsa, bir kağıt peçeteyi hafifçe nemlendirip kağıdın alt kısmını ıslatarak kurabiyeleri kolayca çıkarabilirsiniz. Ardından, iki kurabiye bezesini birbirine yapıştırıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kurabiyeleri streç filme sararak kuru bir ortamda saklayabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun!