CHP Afyonkarahisar Belediye başkan adayı kim? Burcu Köksal kimdir, kaç yaşında, nereli?

31 Mart 2024 yerel seçimlerine doğru adaylar netleşmeye devam ederken, Afyonkarahisar'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Belediye Başkan adayı Burcu Köksal oldu. İşte Burcu Köksal'ın biyografisi:

Burcu Köksal, 18 Ocak 1980 tarihinde dünyaya gelmiştir. Sol görüşlü bir öğretmen ailesinin çocuğu olan Köksal, eğitim hayatına Afyonkarahisar'da başlamış ve ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini burada tamamlamıştır. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Köksal, 8 Mart 2004 tarihinde Afyonkarahisar'da avukatlık mesleğine başlamıştır. Aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Afyonkarahisar Şubesi ve Tüketiciyi Koruma Derneği gibi kuruluşlarda aktif görevler üstlenmiştir.

Burcu Köksal'ın siyasi kariyeri de dikkat çekicidir. 2007 yılında CHP Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine getirilen Köksal, 2015 Türkiye genel seçimleri'nde CHP Afyonkarahisar milletvekili olarak parlamentoya girmiştir. 2018 Türkiye genel seçimleri öncesinde 14 CHP'li milletvekili ile mecliste grup kurabilmesi için İYİ Parti'ye geçmiş, ancak daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne geri dönmüştür. 2023 genel seçimlerinde CHP Afyonkarahisar milletvekili olarak meclise giren Burcu Köksal, CHP'nin TBMM'deki üç grup başkan vekilinden biri olarak seçilmiştir.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Burcu Köksal, köklü bir hukuk geçmişi ve siyasi deneyimi ile Afyonkarahisar'a hizmet etmeye aday olmuştur.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber