CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Kim Oldu? Mehmet Murat Çalık Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul için yarışacak belediye başkan adayları listesi geldi. CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık oldu. Peki, Mehmet Murat Çalık kimdir? İşte İstanbul Beylikdüzü CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık bilgileri..

CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı kim oldu merak eden vatandaşlara son dakika açıklaması geldi. CHP İstanbul adayları listesinde İstanbul'un Şişli ilçesinde Resul Emrah Şahan, Arnavutköy'de Tekin Aras, Bağcılar'da Cem Kılıç, Bahçelievler'de Emine Gülizar Emecen, Beşiktaş'ta Rıza Akpolat, Beylikdüzü'nde Mehmet Murat Çalık, Büyükçekmece'de Hasan Akgün, Esenler'de Hasan Dalkıran, Kartal'da Gökhan Yüksel, Küçükçekmece'de Kemal Çebi, Maltepe'de Esin Köymen, Sultanbeyli'de Ayhan Koç, Sultangazi'de Ferhat Epözdemir aday oldu. CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık seçildi. Peki, İstanbul Beylikdüzü CHP Belediye Başkan Adayı kim? Mehmet Murat Çalık kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte yanıtı..

MEHMET MURAT ÇALIK KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

Mehmet Murat Çalık 1972 yılında Trabzon Maçka'da dünyaya geldi. Rizeli bir anne ve Trabzonlu bir babanın üç çocuğundan olan Mehmet Murat Çalık ilk ve ortaokul eğitimini Maçka’da okudu. Lise eğitimini ise Trabzon Lisesi’nde tamamlayan siyasetçi, 1997 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun oldu. 1998 yılında şehir planlama sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin kurucu ortağı olan Mehmet Murat Çalık, 2008-2014 yılları arası Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’nde çeşitli görevlerde bulundu. Yöneticilik ve başkan yardımcılığı yapan Mehmet Murat Çalık 2014-2018 tarihlerinde Beylikdüzü Belediyesi'nde Teknik Koordinatörlük ve Başkan Yardımcılığı görevlerini yerine getirdi. Trabzonspor, Beylikdüzü Voleybol İhtisas Kulübü, Batı İstanbul Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarına üye olan Mehmet Murat Çalık evli ve iki çocuk babasıdır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber