CHP Çanakkale Belediye Başkan adayı Muharrem Erkek kimdir? Muharrem Erkek nereli, kaç yaşında?

31 Ağustos 1969 tarihinde Çanakkale'de dünyaya gelen Muharrem Erkek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Çanakkale Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. İşte, Muharrem Erkek'in hayatına dair detaylar:

Muharrem Erkek, hukuk eğitimini tamamladıktan sonra 1994 yılında Çanakkale Barosu'na kayıtlı serbest avukat olarak meslek hayatına atıldı. 2000-2002 yılları arasında Çanakkale Barosu Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2004-2014 yılları arasında Çanakkale Belediyesi Meclis üyeliği görevinde bulunan Erkek, ayrıca belediye başkanvekilliği görevini de üstlendi.

Çanakkalespor ve Çanakkale Zihinsel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunan Muharrem Erkek, Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulu'nda da aktif rol aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) Çanakkale milletvekili olarak seçilen Erkek, 25., 26. ve 27. dönemde görev yaptı. 12 Şubat 2018 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hukuk politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görevlendirildi.

Muharrem Erkek, evli ve 2 çocuk babasıdır. 1 Haziran 2023 tarihinde yapılan MYK toplantısında genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifasını sunmuş ve daha sonra CHP Çanakkale Belediye Başkan adayı olarak belirlenmiştir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber