CHP Sinop Belediye Başkan adayı kim? Metin Gürbüz kimdir, kaç yaşında, nereli?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart'ta düzenlenecek olan yerel seçimler için aday belirleme sürecini sürdürüyor. 242 seçim çevresinde 6'sı büyükşehir olmak üzere birçok belediye başkan adayını daha belirleyen CHP'nin adayları arasında Sinop'tan Metin Gürbüz de yer alıyor.

Metin Gürbüz, 26 Haziran 1967 tarihinde Sinop'ta dünyaya gelmiştir. Sinop'ta yaşayan esnaf bir ailenin çocuğu olan Gürbüz, eğitim hayatına memleketinde başlamış ve ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır. Yüksek öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi'nde gerçekleştirmiştir.

32 yıllık kamu hizmetinin 25 yılını Sinop DSİ 74. Şube Müdürlüğü'nde idareci/amir olarak çalışarak geçiren Gürbüz, Sinop İli ve ilçelerinde birçok önemli projede görev almıştır. Taşkın koruma tesisleri, toplu çalışma projeleri, ulaşım yolları, içme suyu isale hattı projelerinde kontrollük ve inşaat çalışmalarında aktif rol üstlenmiş; sel, orman yangını ve heyelan gibi doğal afetlerle mücadelede önemli görevler üstlenmiştir.

Metin Gürbüz, 31 Mart 2024 Yerel Yönetimler Seçimleri'nde CHP Sinop Belediye Başkan Aday Adayı olarak katılmak için kamu görevinden istifa ederek ayrılmış ve 27 Kasım 2023 tarihinde CHP Sinop Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuruda bulunmuştur. Evli ve iki çocuk babası olan Metin Gürbüz, seçmenlere kendi kökleri ve deneyimleriyle Sinop'a hizmet etmeyi hedefleyerek seçimlere katılıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber