Cumartesi noter açık mı? Cumartesi günü noter saat kaçta açılıyor, kapanıyor? Noterler hafta sonu çalışıyor mu?

Cumartesi günleri noter işlemleri yapmak isteyen vatandaşlar, noterlerin açık olup olmadığını merak ediyor. İşte, Cumartesi noter açık mı sorusunun yanıtı ve detaylar:

Cumartesi Noter Açık mı? Nöbetçi Noter Uygulaması İle İşlemler Devam Ediyor

Normal şartlarda hafta sonları hizmet vermeyen noterler, 2019 yılından bu yana nöbetçi noter uygulamasıyla cumartesi günleri de hizmet veriyor. İşyeri, araç, konut alış satışı, tasdikleme gibi resmi işlemler nöbetçi noterler aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir. Cumartesi günleri nöbetçi noterler, 10.00-16.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Hafta İçi Noter Çalışma Saatleri:

Hafta içi her gün mesaiye saat 09.00'da başlayan noterler, öğle tatili olan 12.30'a kadar çalışmaya devam ediyor. Öğleden sonra saat 13.30'da tekrar mesaiye başlayan noterler, akşam kapanış saati olan 17.00'ye kadar hizmet vermektedir.

Nöbetçi Noterleri İnternet Üzerinden Sorgulayabilirsiniz

Vatandaşlar, cumartesi günleri nöbetçi noterler hakkında bilgi almak ve işlemlerini gerçekleştirmek için Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden il ve tarih seçimi yaparak nöbetçi noterleri sorgulayabilirler. Bu sayede noter işlemleri hafta sonu günlerinde de sorunsuz bir şekilde tamamlanabilir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber