DEM Parti İstanbul Adayı Meral Danış Beştaş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? DEM Parti İBB Adayı Meral Danış Beştaş

Yerel seçim rotasını belirleyen DEM Parti İstanbul adayı resmen açıklandı. Başak Demirtaş'ın adaylığını geri çektiği DEM Parti İstanbul adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu. Peki, Meral Danış Beştaş kimdir? İşte DEM Parti İstanbul adayı Meral Danış Beştaş hayatı..

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimleri için hazırlıklar hızlandı. Siyasi partiler İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylarını belirledi. Tüm partilerin gözlerini çevirdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları açıklamaları peş peşe geldi. Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum, Buğra Kavuncu gibi isimlerin ön plana çıktığı İBB adayları listesine DEM Parti adayı eklendi. Selahattin Demirtaş eşi Başak Demirtaş adı geçen DEM Parti İstanbul adayları netleşti. DEM Parti İstanbul Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu. Peki, Meral Danış Beştaş kimdir, kaç yaşında, nereli? Meral Danış Beştaş nerenin milletvekili? İşte merak edilen detaylar..

DEM PARTİ İSTANBUL ADAYI MERAL DANIŞ BEŞTAŞ

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, merak edilen DEM Parti İBB adayları açıklamasını yaptı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye adayı Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İBB eş başkan adayları listesi Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni geldi. "Kimseye rest veya jest yapmıyoruz” diyen Ayşegül Doğan, DEM Parti İBB adayı Meral Danış Beştaş duyurusu yaptı.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

5 Nisan 1967 Diyarbakır doğumlu Meral Danış Beştaş, Halkların Demokratik Partisi Adana milletvekili ve eş genel başkan yardımcısıdır. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Barosu'na bağlı olarak serbest avukatlık yaptı. Baro yönetiminde görev alan Meral Danış Beştaş, kadın hakları ve insan hakları alanlarında uzmanlaştı. AİHM'e götürülen hak ihlalleri davalarında avukatlık yapan Meral Danış Beştaş, 25 ve 26. Dönemlerde Adana, 27. Dönemde Siirt Milletvekili seçildi. Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkan Yardımcılığı ve HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüten Meral Danış Beştaş, TBMM'de kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyeliği görevini yerine getirdi. Anayasa Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve Çocuk Hakları Alt Komisyonu Kâtip Üyesi olarak görev yapan Meral Danış Beştaş, HDP Grup Başkan Vekilliği görevlerini yaptı. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem Erzurum Milletvekili seçilen Meral Danış Beştaş, 2024 yerel seçimlerinde İBB DEM Parti adayı olarak gösterildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber