Derin Atakan kimdir? Nereli, kaç yaşında? Hangi branşta sporcu?

Yelken sporundaki başarıyla adından söz ettiren Derin Atakan'ın öz geçmişi araştırılıyor. Detaylar haberimizde. Derin Atakan kimdir? Nereli, kaç yaşında? Hangi branşta sporcu?

Milli Yelkenci Derin Atakan'ın hikayesi oldukça çekici. Kimi için macera dolu bir serüven, kimi içinse bir gizemin izini sürmek gibi. Peki, Derin Atakan kimdir? Nereli, kaç yaşında? Hangi branşta sporcu?

DERİN ATAKAN KİMDİR? NERLİ? KAÇ YAŞINDA?

Derin Atakan, İstanbul doğumlu (16 Haziran 2006) genç bir milli yelkencidir. Spor hayatına 6 yaşında yüzme ile başlamış, 12 yaşına kadar Fenerbahçe Kulübü'nde yüzmüştür. Babasının hobi olarak yelken yapması, Derin’in bu spora yönelmesine ilham kaynağı olmuştur. Formula Kite branşının 2021 yılında Olimpiyatlarda yer alacağının açıklanması, Derin’in bu spora daha ciddi yaklaşmasını sağlamıştır.

Derin, birçok ulusal ve uluslararası başarıya sahiptir. 2022'de Hollanda'daki Gençler Dünya Şampiyonası'nda kızlar Formula Kite etkinliğinde bronz madalya kazanmış ve 2023'te Brezilya'nın Buzios kentinde düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası'nda altın madalya elde etmiştir. 2024 yılında Paris Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanmış ve burada Türkiye'yi temsil edecektir. Derin, eğitim hayatını İstanbul'da Irmak Okulları'nda sürdürmektedir ve spor kariyerinde denge, odak ve düzenli antrenmanlarının yanı sıra, spor psikoloğundan da destek almaktadır

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber