Dolar alış ne kadar? 30 Ekim güncel dolar kuru ne kadar? 1 dolar kaç TL?

30 Ekim 2023'te dolar ve euro kurlarındaki son durum, yatırımcıların ve vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Güncel döviz kuru bilgilerine anında erişmek isteyenler, Dolar'ın kaç TL olduğunu ve 1 doların ne kadar olduğunu sık sık araştırıyor. İşte 30 Ekim 2023 tarihi itibarıyla döviz kurlarındaki son durum:

DOLAR KAÇ TL?

Dolar/TL, haftanın son işlem gününde yükselişe geçerek 28,18 seviyesinden işlem görmekte.

EURO KAÇ TL?

Euro/TL ise yüzde 0,2 azalışla 29,77'den alıcı buluyor.

MERKEZ BANKASI'NDAN FAİZ KARARI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35 seviyesine çıkardı. Banka, Türk lirası mevduat payının artırılması ve parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi yönünde adımlar atmayı sürdürecek. Ayrıca, vergi düzenlemeleri ve maliyet yönlü baskıların enflasyona olan etkisinin büyük oranda tamamlandığı belirtildi.

MERKEZ BANKASI'NDAN KREDİ KOLAYLIĞI

TCMB'nin aldığı kararlar arasında bankacılık sektöründe Türk lirasının payını artırmaya yönelik tedbirler de bulunuyor. Resmi Gazete'de yayınlanan Tebliğ ile ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine yönelik uygulama kolaylıkları getirildi. Ekonomistler, bu adımların Türk lirası ve bankacılık sektörü için olumlu olduğunu belirtiyor. Türk lirasını teşvik eden bu adımların, döviz mevduatından çıkışı cazip hale getirebileceği düşünülüyor.

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bugünün ekonomi gündeminde ABD'de kişisel gelirler, harcamalar ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verileri bulunuyor. Ayrıca, İsrail-Filistin çatışmasına dair gelişmeler de yakından takip ediliyor. Teknik analistlere göre, dolar endeksinde 107 ve 108 puanlık seviyeler direnç konumunda bulunuyor. 106 ve 105 puanlık seviyeler ise destek olarak izleniyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber