Dr. Zeliha Bürtek Kimdir? Zeliha Bürtek Kaç Yaşında? Sosyal Çürüme Nedir? Dr. Zeliha Bürtek Sosyal Çürüme

Bir sokak röportajı sırasında Türkiye'de sosyal çürüme olduğunu söyleyen Dr. Zeliha Burtek araştırılmaya başladı. Sosyal medyanın en çok konuştuğu Zeliha Burtek kimdir, kaç yaşında, nereli merak edildi. Çok sayıda vatandaş sosyal çürüme nedir, nasıl olur sorgulamaya başladı. Peki, Dr. Zeliha Bürtek kimdir? İşte merak edilen hikayesi..

Sosyal medya Zeliha Bürtek sözlerine odaklandı. Bir sokak röportajı sırasında "Türkiye'de sosyal çürüme var" sözüyle TT olan Zeliha Bürtek kimdir merak konusu oldu. Oldukça akıcı olan konuşmasıyla milyonların dikkatini çeken Dr. Zeliha Bürtek gündemin en çok konuşulan ismi oldu. Birçok sosyal medya kullanıcısının paylaştığı Akademisyen Dr. Zeliha Burtek hayatı dikkat çekti. Peki, Dr. Zeliha Bürtek kimdir? Sosyal çürüme ne demek? Sosyal çürüme nasıl olur? İşte merak edilen soruların yanıtı..

DR. ZELİHA BÜRTEK KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

Son günlerin en çok konuşulan ismi Zeliha Burtek mimarlık, sonra sanat tarihi ve felsefe okudu. 21 yıl boyunca üniversitelerde ders veren Zeliha Bürtek son günlerin en dikkat çeken ismi oldu. 25 yıldır onun hayatını asıl biçimlendiren şeyin sokak hayvanlarını beslemek olduğu söylendi. Az uyuyup her gün sabah 5'e kadar kilometrelerce yürüyerek hayvanları doyuran Zeliha Burtek'in sosyoloji doktorası, Galatasaray Üniversitesinde felsefe masterı yaptığı ortaya çıktı. akademisyen olan Dr. Zeliha Burtek Twitter (X) dünyasında TT oldu. Metro çıkışı verdiği sokak röportajında "Türkiye'de sosyal çürüme var" diyen Zeliha Bürtek en çok konuşulanlar listesine adını yazdırdı.

SOSYAL ÇÜRÜME NEDİR?

Akademisyen Dr. Zeliha Bürtek'in metro çıkışı, "Türkiye'de sosyal çürüme var" sözü güne damga vurdu. Sosyal medyanın en çok konuştuğu sosyal çürüme nasıl olur merak edildi. Sosyal çürüme terimi genellikle bir toplumda veya sosyal gruplarda gözlenen değer kaybını, etik normlara uymama durumunu veya ahlaki bozulmayı ifade eder. Bu kavram, bireylerin veya toplumların geleneksel değerlerinden sapma, ahlaki değerlere karşı duyarsızlaşma, toplumsal normlara saygısızlık gibi durumları tanımlar. Sosyal çürüme, bir toplumun sağlığı ve istikrarı üzerinde olumsuz bir etki bırakabilir. Sosyal çürümeyle ilgili faktörler arasında yolsuzluk, adaletsizlik, hoşgörüsüzlük, şiddet, ahlaki çöküntü, toplumsal eşitsizlik ve insan hakları ihlalleri gibi unsurlar bulunabilir. Bu tür sorunlar, toplumların genel yapısını etkileyebilir ve insanların birbirleriyle olan ilişkilerini olumsuz yönde etkileyebilir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber