Dragon kapsülü uzay istasyonuna ne zaman, saat kaçta kenetlenecek?

Türkiye'nin uzun bir süredir heyecanla beklediği an sonunda gerçekleşti. Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan gerçekleştirilen fırlatma işlemi ile Ax-3 misyonunun bir üyesi olan Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, uzaya doğru yola çıktı.

SpaceX firmasına ait Falcon 9 roketi, canlı yayında gerçekleştirilen geri sayımın ardından ABD yerel saatiyle 16.49'da (TSİ 00.49) planlandığı gibi fırlatıldı. Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) doğru yol alacak.

Uzay İstasyonu'na Kenetlenme Ne Zaman Gerçekleşecek? Falcon 9'un Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlendikten sonra Alper Gezeravcı ve beraberindeki üç takım arkadaşı, uzay yolculuklarına devam edecekler. Dragon kapsülünün ISS'e varışı ABD yerel saatiyle Cumartesi sabahı 05.15 (TSİ 13.15) civarında hedefleniyor. Buna göre, uzay yolcularının ISS'e ulaşmaları için yaklaşık 36 saatlik bir yolculuk gerçekleşecek.

14 Gün Boyunca Bilimsel Çalışmalar: Uzay istasyonuna varışın ardından Alper Gezeravcı, ISS'de 14 gün boyunca 13 farklı bilimsel deney üzerinde çalışacak. Mikro yer çekimi, uzay ortamında insan sağlığı, Tuz Gölü bitkisinin uzay ortamında araştırılması ve katı-akışkan karışımların yerçekimsiz ortamda incelenmesi gibi çeşitli bilimsel projelerde deneyler yapacak.

SpaceX firması, Ax-3 misyonunun uzay yolculuğunu buradan takip edebileceğimizi duyurdu. Türkiye, Alper Gezeravcı ile birlikte bu tarihi anı coşku ve gurur içinde bekliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber